Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos meggybefőtt (Rumos meggy 2.)

Rumos meggybefőtt (Rumos meggy 2.)
Rumos meggybefőtt (Rumos meggy 2.)
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Macerás dolog a meggyet kimagozni, de sokkal több fér az üvegbe, és az íze is jobb, mint a magozatlan befőtté.
Télen, lecsepegtetve, bárminek használható (leves, süti stb.).  A leve pedig különös finomság.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, és lecsepegtetjük.
  2. 1,4 liter vizet rozsdamentes, fényes fazékba öntünk, beletesszük a cukrot, és a tartósítót.
  3. Ha felforrt, kis adagokban beletesszük a meggyet. Megkeverjük és ha gyöngyözni kezd, tisztára mosott, kiforrázott üvegekbe töltjük.
  4. Ha  a gyümölcs elfogyott, a levet újra felforraljuk, majd még forrón az üvegeket teletöltjük.
  5. Minden üvegbe teszünk 2-3 szem szegfűszeget és fahéjrudakat.
  6. Tetejére egy evőkanál jó minőségű rumot öntünk.
  7. Celofánnal szorosan lezárjuk az üvegeket, és 3 napra száraz dunsztba tesszük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 666
elküldve: 4
receptkönyvben: 162
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: befőttek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
mikor: tízórai, uzsonna
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: befőtt
hasonló kategóriák: fűszerek házilag, kompót, télire

egyéb elnevezések

meggybefőtt rumosan, fűszeres meggybefőtt

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b.suzy
b.suzy Sun, 2014-06-29 12:29

nem gondolkodtam, csak leszedtem a meggyet és nemkaptam rumot, csak brandyt.Remélem így is jó lesz :-)

Pixy61
Pixy61 Thu, 2012-06-14 16:13

Kedves Mária ! Nagyon megtetszett ez a rumos-meggybefőtt recept, csak azt nem tudom, hogy kb. hány üveggel lesz 4 kg meggyből, így azt sem tudom megsaccolni, hogy mennyi rumot vegyek. Kérlek írd meg legalább megközelítőleg a rum mennyiségét. Köszönöm !

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Fri, 2012-06-15 21:02

A négy kg meggyből 8-10 üveggel lesz, ez függ a meggy és az üveg nagyságától és attól is mennyire töltöd tele az üvegeket.én mindíg fél literes üveg rumot szoktam venni, mert kárba nem vész és a süti krémekbe elhasználom a maradékot.Ha csak egy adagot teszel akkor a 2 dl -es üveggel is elég.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2010-04-28 15:21

ÁÁ, szerintem csak Téged akarnak tesztelni, vagy cukkolni...;-) Most hogy már olvasták az előző "humorötpercet" kíváncsian várják a show folytatását .-D Mrs Smith

rizsa
rizsa Wed, 2010-04-28 14:19

Na itt a kistesó. Ezt a receptet is ma többen megfőzték:))))
Piszok sok itt a Perui háziasszony:)

Kata

1461
meggy 4 kg
víz 1.4 l
cukor 1 kg
fahéjrúd 2 db
szegfűszeg 3 db
befőtt tartósító 1 csomag
rum 1 ek