Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos meggyes diós kekszgolyó

Rumos meggyes diós kekszgolyó
Rumos meggyes diós kekszgolyó
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyra készítem, az édességek kínálatát bővítem. 

hozzávalók / 8 adag

Töltelék:

Öntet:

ajánlat

A meggy helyett mandulát is tehettek bele.

Szólj hozzá!

elkészítés

Töltelék:

  1. A diót és kekszet ledaráljuk.
  2. A kekszet, diót, porcukrot, kakaót átszitálva összekeverjük. Hozzátesszük a meggylét, rumaromát.
  3. Összegyúrjuk alaposan, amikor összeállt, zsugorfóliába csomagoljuk. Betesszük 30 percre a hűtőbe.
  4. A hűtőből kivéve elkezdünk egyforma kis golyókat gyártani, mindegyik közepébe egy szem meggyet téve.
  5. A kis golyókat alufóliával bélel tálcára tesszük, egy jó 3 órára a hűtőbe tesszük, vagy hideg helyen szikkasztjuk.

Öntet:

  1. Amikor a 3 óra eltelt, a csokoládét a vajjal kikeverjük, megolvasztva. Ebben a meleg csokoládéban, fogpiszkáló segítésével megforgatjuk. Bevonjuk egyesével őket. Tálcára visszatesszük, majd be a hűtőbe tálalásig.
  2. Kis minyonos papírba csomagoljuk őket.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 7 695
elküldve: 1
receptkönyvben: 84
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Tésztásfül

Mióta szakács: 2013.10.24.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

rumos meggyes kekszgolyó, diós meggyes golyó, kekszgolyó

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

628
dió 20 dkg
háztartási keksz 20 dkg
porcukor 20 dkg
meggylé 60 ml
meggy 30 dkg
sütő rum 30 ml
cukrozatlan kakaópor 2 ek
étcsokoládé 20 dkg
vaj 10 dkg