Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos-meggyes puncstorta

Rumos-meggyes puncstorta
Rumos-meggyes puncstorta
80 perc / előkészület: 40 perc főzés: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a július hónapban rengeteg születés- és névnap van, szám szerint hat. De mivel ilyenkor mindenki nyaral éppen valahol, ezért a júliusi ünnepek egy napon vannak megtartva. Ilyenkor van egy nagy családi összejövetel, és mindenki mindenkit felköszönt. Többek között ez a torta is erre az összejövetelre készült, a meggyes-diós-habos sütemény tejmentesen, az aszpikos sonkatekercs, a George Hamilton torta, azaz habcsók tetejű torta, és a málnamisu kétféle piskótával mellé. Az az igazság, hogy 2 napig csak sütöttem-főztem reggeltől-estig, mert közben a Férjemet is meg kellett etetnem. De az összejövetel jól sikerült, minden gyorsan fogyott, és mindenkinek minden nagyon ízlett. A málnaszörp és a sárgabaracklekvár saját gyártmány, így csak nagyjából tudtam a költségét megsaccolni.

hozzávalók / 8 adag

Piskótához

Töltelékhez

Torta bevonásához

Tortaformához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat 4 ek vízzel és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot.
  2. Kivajazott-lisztezett tortaformába simítjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben kb 30-35 percig sütjük. Tűpróba!
  3. A meggyet beáztatjuk a rumba, amíg sül, és hűl a piskótánk.
  4. Ha megsült a piskótánk, rácsra téve kihűtjük.
  5. A töltelékhez a piskóta tetejét vékonyan levágjuk, majd a belsejét óvatosan kivágjuk-szedjük úgy, hogy körben és alul legalább fél centi maradjon. A kiszedett piskóta belsejét felkockázzuk.
  6. A porcukrot a citromlével felmelegítjük kevergetve, hogy a cukor teljesen felolvadjon. Langyosra hűtjük.
  7. Kettéosztjuk a citromos cukorszirupot. Az egyik felébe a málnaszörpöt, a másik felébe a meggyről leszűrt rumot keverjük.
  8. A piskótakockákat is kettéosztjuk. Az egyiket a málnaszörpös szirupba, a másik felét a rumos szirupba forgatjuk.
  9. A narancsból kicsavarunk 25 ml levet, és összekeverjük kb 15 dkg sárgabaracklekvárral. Megmelegítjük, majd  a piskótánkat belül körbekenjük. A piskóta tetejének is az alját. Beleegyengetjük a málnaszörpös piskótakockákat. Erre egyenletesen rászórjuk a rumos meggyeket, majd a rumos piskótakockák következnek. Rátesszük a piskóta tetejét.
  10. Egy sütőpapírral letakarjuk, és nehezékkel préseljük egy éjszakán át (én a tortaformába tettem 2 kg cukrot zacskósan, és azt tettem a sütőpapír tetejére, a 26 cm tortaformába pontosan belefértek egymás mellé fektetve).
  11. Másnap, miután levettük a nehezéket, körbekenjük kb 10 dkg sárgabaracklekvárral, és bevonjuk az átgyúrt, kinyújtott fondanttal. 
  12. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd szeletelve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 124
elküldve: 5
receptkönyvben: 42
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

puncstorta, meggyes puncstorta, rumos puncstorta fondant bevonattal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

820
tojás 8 db
finomliszt 16 dkg
cukor 16 dkg
sütőpor 1 csomag
víz 4 ek
1 csipet
piskótalap 30 dkg
porcukor 20 dkg
citromlé 75 ml
rum 75 ml
sárgabaracklekvár 25 dkg
narancslé 25 ml
meggy 35 dkg
szörp 75 ml
cukorfondant 40 dkg
sárgabaracklekvár 10 dkg
vaj 2 dkg
finomliszt 2 dkg