Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos őszibarack-lekvár

Rumos őszibarack-lekvár
Rumos őszibarack-lekvár
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok barackot kaptunk, és idén sikerült annyit eltenni, hogy jövőre már nem kell.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barackot megmossuk, a magját kivesszük, és a barackokat puhára főzzük.
  2. Megvárjuk, amíg kihűl. Ledaráljuk. Fél órát főzzük. Belerakjuk a rumaromát, a vanilíás cukrot és a cukorral összekevert dzsemfixet.
  3. Fél órát főzzük.
  4. Kimerjük üvegekbe, és hagyjuk kihűlni. A tetejére pici nátriumot tehetünk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 897
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1089 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliás baracklekvár, rumos barackdzsem

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1854
őszibarack 3.5 kg
cukor 1.5 kg
rumaroma 38 ml
dzsemfix 3 csomag
vaníliás cukor 2 csomag
citromlé 3 ek