Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos-rácsos almás linzer

Rumos-rácsos almás linzer
Rumos-rácsos almás linzer
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alma mennyiségét lehet növelni, annál finomabb lesz. A tészta tetejét, mielőtt az almát rákenném, én darált dióval szórtam meg, nehogy elázzon a tészta.

Frissen nehezebb volt szeletelni, de másnapra igazán tökéletes lett!

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összegyúrjuk az alapanyagokat. Annyi tejet öntünk hozzá, amennyit a tészta felvesz.
  2. Kétharmad részét lisztezett deszkán kinyújtjuk, és vajazott, lisztezett tepsibe tesszük.
  3. Az almát lereszeljük. Kinyomkodjuk a levétől, és odatesszük párolni. Cukorral, fahéjjal ízesítjük.
  4. Zsemlemorzsával (én dióval) meghintjük a tészta tetejét, majd rákenjük az almás masszát.
  5. A többi tésztából tetszés szerinti rácsokat készítünk. Az almára helyezzük. Tojással megkenjük.
  6. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 289
elküldve: 2
receptkönyvben: 53
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
767 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás rumos linzer, rácsos almás sütemény,almás süti,rácsos linzer,linzer almásan,linzer süti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1057
finomliszt 50 dkg
vaj 10 dkg
sertészsír 5 dkg
cukor 20 dkg
tojás 1 db
sütőpor 1 csomag
rum 1 ek
tejföl 1 ek
tej 1 dl
zsemlemorzsa 2 ek
alma 13 db
cukor 1 ek
fahéj 1 kk