Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos rombuszok

Rumos rombuszok
Rumos rombuszok
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ritkán szoktam elkészíteni ezt a finom édességet, mert elég sok tojás kell hozzá. De nagyon-nagyon finom!! Természetesen ez is a nagyi régi receptkönyvéből való. Ő régen hold formákra vágva tálalta, én egyszerűsítettem a rombusz formára.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Máz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük szinte fehéredésig. Majd hozzáadjuk az olvasztott, de nem meleg csokoládét, a darált diót, a rumba vagy rumaromába áztatott zsemlemorzsát, végül a kemény habbá vert fehérjéket.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
  3. Ha kihűlt, elkészítjük a tetejére a mázat.
  4. Hagyjuk megszáradni a mázat (4-5 óra), csak utána szeleteljük.

Máz

  1. A porcukrot a rummal vagy rumaromával mixerrel 5 percig keverjük, majd egyenletesen elsimítjuk a tészta tetején.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x28 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 711
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kovács Györgyi

Mióta szakács: 2011.07.04.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csokis rombusz, csokis-rumos süti, sütiszelet csokis-rumos ízesítéssel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

777
tojás 10 db
cukor 20 dkg
csokoládé 30 dkg
dió 20 dkg
zsemlemorzsa 10 dkg
rum 3 ek
porcukor 30 dkg
rum 10 ek