Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos szilvaleves

Rumos szilvaleves
Rumos szilvaleves
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nyár még mindig tombol, ismét krémes, hűsítő gyümölcslevesre vágytam. A megszokott gyümölcsök helyett most azonban a szintén kedvenc szilva került a fazékba. Nem bántuk meg, nagyon finomra sikeredett, a rum különleges ízt adott neki. És eléggé laktató volt. :-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha valaki utólag túl sűrűnek érzi a levest, egy kis tejjel lehet rajta lazítani, az ízét sem rontja el.
A férjem fahéjas sütit (ami a képen látható) majszolt hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott szilvákat félbevágjuk, kimagozzuk, és fazékba tesszük annyi vízzel, ami épp ellepi.
  2. Ízesítjük a fahéjjal, szegfűszeggel és a citromkarikával, illetve a citrom reszelt héjával.
  3. Amikor felforr, hozzáadjuk a cukrot, és jól elkeverjük. A leves felét kivesszük, és turmixgépben pürésítjük, majd visszaöntjük, és átkeverjük az egészet. (Ez a lépés kihagyható, ha valaki a hígabb, gyümölcsdarabosabb leveseket szereti.)
  4. Kevés hideg vízzel keverjük simára a pudingport, és öntsük a leveshez.
  5. Amikor újra felforrt, vegyünk ki egy kicsit a forró levesből, keverjük el vele a tejszínt, majd öntsük vissza. Közepes lángon főzzük egy kicsit, majd vegyük le a tűzről, és ízesítsük a rummal (ki mennyire szereti rumosan).
  6. Először hideg vízfürdőben, majd hűtőszekrényben jól hűtsük le, hidegen tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 317
elküldve: 11
receptkönyvben: 355
elkészítve: 13/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Makréla

Mióta szakács: 2010.05.03.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

szilvaleves rummal ízesítve

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kathleen
kathleen Thu, 2014-08-14 11:01

Nagyon-nagyon finom! Köszönöm a receptet, bevonul a családi receptesbe! :)

(1 cs. főzőtejszín helyett ott 1 cs. pudingpor kellene, hogy legyen, a leírás alapján)

dorcus89
dorcus89 / dorcus89 Sat, 2013-05-25 13:08

Koszi a receptet, teli volt a melyhuto fagyasztott szilvaval. Most egy jo adag elfogyott es nem hiaba, ez isteni :) En vanilias pudingporral csinaltam es ezt tejjel kevertem el. Maskor is megcsinalom, friss szilvabol is!

Hanor
Hanor Fri, 2012-09-28 21:42

Köszönjük szépen! Még a rossz evő gyerekem is elfogyasztotta! :-)

jkerekes8
jkerekes8 / jkerekes8 Wed, 2011-08-24 11:38

Nagyon finom, tényleg, én főzéskor tettem bele egy marék líciumot. Azok úszkálnak benne...
Köszönet a jó kis receptért!

Messzi mama
Messzi mama Tue, 2011-08-23 12:31

Nagyon szuper! Soha eddig nem jutott eszembe , jó ötlet és nagyon finom lehet. Biztosan kipróbálom!
Nagyon köszönöm!

Mistycteam
Mistycteam Sat, 2010-08-28 16:17

Sziasztok!

Múlt héten nem kaptam hozzá gyümölcsöt, a feleségem meg mondta, hogy nem baj, mert a szilvát úgysem szereti...

Ma kaptam :)

...azt hiszem a kedvence lett...

Köszönjük a kitűnő receptet!!!

crazymary
Makréla / crazymary Sun, 2010-08-29 14:51

Kedves Mistycteam!
Nagy örömmel olvastam kedves soraidat! Köszönöm, hoyg bizalmat szavaztál a receptemnek és külön öröm, hogy végül a feleségednek is ízlett. :-)
További jó sütést-főzést kívánok nektek!
Üdvözöllek titeket Veszprémből:
Zsani

Hedvig79
Hedvig79 Fri, 2010-08-13 16:18

Most készítettem el! Isteni finom lett! Köszönöm szépen :)

crazymary
Makréla / crazymary Fri, 2010-08-13 19:15

Kedves Hedvig!
Örülök, hogy ízlett és köszi a visszajelzést! Váljon egészségedre! :-)
üdv,
Zsani

299
szilva 1 kg
fahéj 3 tk
szegfűszeg 0 ízlés szerint
citromhéj 1 citromból nyert
citrom 10 g
tejszínízű pudingpor 1 csomag
főzőtejszín 1.5 dl
cukor 10 dkg
rumaroma 3 csepp
víz 1.5 l