Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos zserbógolyó

Rumos zserbógolyó
Rumos zserbógolyó
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, könnyen elkészíthető, sokáig eláll, az édesszájúaknak ajánlom.

hozzávalók / 4 adag

A golyókhoz

A bevonáshoz

ajánlat

Tipp: egyszerre csak kevés golyót vegyünk elő a mélyhűtőből, mert ha felenged, átszalad rajta a fogvájó. Ha megszáradtak papírkapszlikba rakjuk, fogyasztásig hidegre tesszük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barackot késes robotgéppel felaprítjuk, majd leöntjük a kicsit megmelegített rummal és aromával, puhulni hagyjuk.
  2. Ezután összedolgozzuk a többi hozzávalóval, apró diónyi gombócokat formálunk.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tálcára rakjuk, és egy kis időre betesszük a mélyhűtőbe, hogy megdermedjen.
  4. Közben gőz felett felolvasztjuk a kockákra tördelt csokoládét az olajjal együtt (célszerű minél kisebb edényt használni).
  5. A dermedt golyókba fogpiszkálót szúrunk, és az olvadt csokiba mártjuk úgy, hogy befedje, majd egy habszivacsba szúrjuk száradni.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 47 881
elküldve: 50
receptkönyvben: 842
elkészítve: 46/63
Facebookon megjelent: 2

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zserbó golyó, zserbó desszertgolyó, rumos-diós csokigolyó

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csenge0204
Csenge0204 Mon, 2013-12-30 12:23

Elkészítettem karácsonyra, mint szaloncukrot :) és be is csomagoltam celofánba.
Finom is és szép is lett. Legközelebb viszont több cukrot kell tennem, mert az étcsoki bevonat "elvitte" az ízét.

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Fri, 2013-09-13 07:43

Katikám!
Úgy látszik,hasonlóak ízléseink......nem csak ennél a receptnél.
Nálunk is elég gyakori "vendég"...nagyon szeretjük...én 1 kanállal több lekvárt használok és szaporítom 6-8 dkg finom édes morzsával.(babapiskóta)
Jó sütés-főzést csodás hétvégét kívánok.
Üdv.Katica

szandriusa
szandriusa Tue, 2013-04-16 15:18

Szia!Nagyon tetszik a recept!Az lenne a kérdésem,hogy az aszalt sárgabarackot nem lehetne helyettesíteni valamivel?Mert nem szeretjük!
Szép délutánt! :)

katharosz
Katharosz / katharosz Tue, 2013-04-16 20:41

Szia! Én nem próbáltam mással, de szerintem lehet, csak a többi alapanyagot is ízben hozzá kell kell igazítani. Pl. aszaltmeggy, szilva stb ízlés szerint.
Üdv.Kati

katharosz
Katharosz / katharosz Sun, 2013-03-10 22:02

Szia, hogy öszinte legyek nem számoltam meg őket, de én 2 dkg - os darabokat csináltam, mérlegen kimértem egyenként.
Üdv. Kati

756
aszalt sárgabarack 20 dkg
dió 20 dkg
rum 2 ek
rumaroma 10 ml
vaníliás cukor 1 csomag
sárgabaracklekvár 3 ek
porcukor 1 ek
tortabevonó 15 dkg
napraforgó olaj 2 ek