Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumpuncsos szelet oreo kekszes krémmel

Rumpuncsos szelet oreo kekszes krémmel
Rumpuncsos szelet oreo kekszes krémmel
70 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Advent első vasárnapjára leptem meg vele a családom.

Pillanatok alatt elfogyott. Tuti siker lesz vele karácsonyra is.

 

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Az alsó lap kenéséhez:

A bevonathoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra. A tepsit béleljük ki sütőpapírral. A tojást, a porcukorral és sóval keverjük habosra, majd forgassuk hozzá az olajat és a sütőporral vegyített pudingporokat. A masszát öntsük a tepsibe, és süssük tűpróbáig (kb. 20 perc).
  2. A krémhez főzzük meg a pudingot a tejben, még forrón keverjük hozzá a csokoládét és a 4 db morzsásra aprított oreo kekszet. A vajat és a porcukrot keverjük habosra, és habosítsuk tovább a kihűlt pudinggal.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük. Ezután forgassuk hozzá a megmaradt, apró darabokra vágott kekszet. A kenéshez szükséges tejszínt forrósítsuk fel, adjuk hozzá az összetördelt csokoládét, és keverjük fényesre.
  4. A piskótát vágjuk kétfelé, az egyik lapra kenjük rá a csokikrémet, és hagyjuk rajta megdermedni, majd simítsuk rá az oreos, tejszínes pudingkrémet.
  5. A másik piskótalapot pedig helyezzük a krémre, enyhén rányomva.
  6. A mázhoz valókat vízgőz felett addig keverjük, míg jól besűrűsödik. Gyorsan bevonjuk vele a süteményt, mivel hamar köt. Díszítő dekorral megszórjuk. Hűtőbe téve pár óra múlva szeletelhető. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23×34 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 732
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

puncs szelet

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

929
tojás 3 db
porcukor 9 dkg
napraforgó olaj 1 ek
puncs pudingpor 3 tasak
sütőpor 1 kk
1 csipet
tej 3 dl
tejszínízű pudingpor 1 tasak
csokoládé 5 dkg
oreo keksz 4 db
porcukor 10 dkg
vaj 10 dkg
habtejszín 150 ml
oreo keksz 4 db
csokoládé 10 dkg
habtejszín 50 ml
puncs pudingpor 40 g
cukor 9 dkg
vaj 9 dkg
tej 1 ek