Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rusztikus almafelfújt

Rusztikus almafelfújt
Rusztikus almafelfújt
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alma (is) frissen szedve jó. Kilószám cipelem haza a ropogós jonatánt. Könyvvel, teával elbújós, gyerekkor-idéző meleg édesség. Anyukám receptje (csak a zsemlemorzsát cseréltem le zabkorpára, a porcukrot barnára). :-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tea

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejbe belekeverjük a zabkorpát, a cukrot, és a tojássárgájákat.
  2. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  4. A sütőformát vajazzuk, lisztezzük.
  5. A reszelt almából kinyomkodjuk a felesleges levet.
  6. Az almát az 1. pont szerint elkészített keverékhez adjuk.
  7. Beleforgatjuk a tojáshabot.
  8. A formába öntjük és előmelegített sütőben megsütjük. 

  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 296
elküldve: 0
receptkönyvben: 102
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

tenger

Mióta szakács: 2011.02.27.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
mikor: uzsonna
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almafelfújt, zabkorpás almafelfújt

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2011-10-17 20:22

De kár, hogy pont a végeredmény ne m látszik rendesen a képen...:-(

305
alma 5 db
tej 2.5 dl
zabkorpa 5 dkg
barna cukor 5 dkg
tojás 2 db
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál