Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rusztikus diplomata torta

Rusztikus diplomata torta
Rusztikus diplomata torta
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a torta gazdag ízű és különleges, az ünnepi asztal koronája is lehet.

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Krém

Szirup

Leveles tészta

ajánlat

Leginkább ünnepi alkalmakra vagy születésnapra javaslom az elkészítését.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A sárgáját négy evőkanál porcukorral keverjük habosra.
  2. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd forgassuk bele a tojássárgáját.
  3. Adjuk hozzá a négy kanál, átszitált lisztet, óvatosan forgatva dolgozzuk össze.
  4. Öntsük a masszát egy 22 centiméteres, kivajazott, kapcsos tortaformába, és 180 fokon, 20-25 perc alatt süssük meg.
  5. Az elkészült piskótát borítsuk rácsra, és hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A krém elkészítéséhez forraljuk fel a tejet.
  2. A négy tojássárgáját 120 gramm porcukorral keverjük habosra, adjuk hozzá a 40 gramm átszitált lisztet, a vaníliás cukrot, majd keverjük csomómentesre.
  3. A tejet húzzuk le a tűzhelyről, és folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a tojásos masszát. Tegyük vissza a tűzhelyre, és folyamatosan keverve főzzünk sűrű krémet.
  4. A tejet előmelegítettük, így szinte azonnal sűrűsödik, ezért nagyjából öt perc alatt elkészül a krém. Tegyük félre, és hagyjuk kihűlni.
  5. A hideg tejszínt verjük kemény habbá, egy spatula segítségével keverjük össze a kihűlt krémmel.

Szirup

  1. Mérjük ki a vizet, tegyük bele a barna cukrot, a gyümölcslikőrt, és addig kevergessük, amíg a cukor felolvad.

Leveles tészta

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. A leveles tésztát nyújtsuk ki, és vágjunk ki belőle 2 darab 25 cm átmérőjű kört.
  3. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, egy villa segítségével, szurkáljuk meg a tésztát, és süssük 20-25 percig.
  4. Helyezzük a kihűlt leveles tésztát tortatálra, itassuk át a likőrös sziruppal, majd terítsük rá a sárga krém harmadát.
  5. Tegyük rá a piskótalapot, kenjünk rá a krém második harmadát, majd fedjük be a második leveles tésztalappal, amit szintén locsoljunk meg a sziruppal.
  6. A maradék krémmel vonjuk be az összeállított tortát, és keserű csokoládéreszelékkel díszítsük a tetejét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 807
elküldve: 1
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lilalicsi

Mióta szakács: 2017.02.17.
21 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, karácsonyi édességek
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

leveles torta főzött krémmel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

521
tojás 4 db
finomliszt 4 evőkanál
porcukor 4 púpozott ek
tej 5 dl
tojássárgája 4 db
porcukor 12 dkg
finomliszt 4 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 3 dl
víz 50 ml
barna cukor 50 g
likőr 25 ml
leveles tészta 1 csomag