Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rusztikus falafel golyók

Rusztikus falafel golyók
Rusztikus falafel golyók
25 perc / előkészület: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor csináltam már falafelt különböző receptek alapján, de eddig ez a recept vált be a legjobban. :) Ebből az adagból kb. 30 db kis golyó jön ki.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy éjszakára beáztatjuk egy nagy tál vízbe a csicseriborsót. Másnap leszűrjük.
  2. A vöröshagymát, fokhagymát, petrezselymet, koriandert apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a csicseriborsóhoz.
  3. Sózzuk, borsozzuk, mehet hozzá az őrölt kömény is. Összekeverjük, majd aprítóban ledaráljuk. (Én csak annyira szoktam megdarálni, hogy még maradjon benne elvétve egész csicseriborsó is, így izgalmasabb lesz a végeredmény.) :) Mehet hozzá a sütőpor, a liszt és a víz.
  4. Betesszük a hűtőbe 1 órára pihenni (ez fontos, mert különben könnyen széteshet a sütésnél).
  5. Miután letelt a várakozási idő, és még mindig hígnak találjuk, adhatunk hozzá még 1 nyers tojást. Vizes kézzel kis golyókat formázunk, és forró, bő olajban kisütjük. Csak akkor fordítsuk meg, amikor már jól összeállt az alja és szép barna.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 704
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

MSEstyle

Mióta szakács: 2013.07.18.
11 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csicserifasírt, csicseriborsós golyók, zöldségfasírt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

4682
csicseriborsó 250 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 1 csokor
koriander 1 csokor
1.5 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0.5 teáskanál
sütőpor 1.5 teáskanál
finomliszt 2.5 evőkanál
víz 3 evőkanál
tojás 1 db