Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rusztikus ír barna kenyér

Rusztikus ír barna kenyér
Rusztikus ír barna kenyér
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az édeskés, rusztikus kenyér a hagyományos kísérője az ír reggeliknek, az ír marhagulyásnak és a főzeléknek is beillő chowdereknek, például a fish chowdernek, az aznapi fogásból, plusz némi füstölt halból készült tejes-tejszínes, sűrű hallevesnek.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A liszt egy további részét is helyettesíthetjük zabpehellyel, ha még rusztikusabb kenyeret sütnénk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és olajozzuk vagy vajazzuk ki a kenyérsütőformát, szórjuk meg liszttel.
  2. Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, szódabikarbóna, zabpehely és barna cukor).
  3. Egy kisebb tálban keverjük simára először az olvasztott vajat a melasszal, majd a sörrel, és adjunk hozzá 1-1,5 dl tejet (a lényeg, hogy a végén egy sűrű, nem folyós tésztát kapjunk).
  4. Keverjük egy spatulával a száraz hozzávalókhoz a vajas sört, majd ha jól összekeveredett a tészta, töltsük az előkészített kenyérsütőformába. Egyengessük jól bele, a tetejét lapítsuk rendesen el, és szórjuk meg zabpehelyjel, ezt is nyomkodjuk rá.
  5. Tegyük az előmelegített sütőbe, és kb. 50 perc alatt süssük barnára. Egy hústűvel vagy fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy belül is jól megsült-e. Hagyjuk a formában kihűlni, és csak utána fordítsuk ki.
  6. Tálaljuk reggelire vajjal és narancslekvárral, ebédre vagy vacsorára ír marhagulyás vagy halas chowder mellé. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 622
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
334 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig, reggeli, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

barna kenyér, rusztikus kenyér, teljes kiőrlésű kenyér, zabpelyhes kenyér

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

422
teljes kiőrlésű liszt 400 g
zabpehely 100 g
sütőpor 1 teáskanál
szódabikarbóna 1 teáskanál
barna cukor 2 csapott ek
vaj 50 g
barna sör 450 ml
melasz 2 evőkanál
tej 1.5 dl