Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rusztikus pizza

Rusztikus pizza
Rusztikus pizza
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A piacon egy néni halom spenótot sózott rám, a maradék így végezte.

hozzávalók / 4 adag

tészta

feltét

ajánlat

A feltét mennyisége egy 30 centis pizzára elegendő, a másik pizza feltétje: 2 ek. fokhagymás tejföl, 10 dkg spenót, 10 dkg juhtúró, ezt 5 percig elősütjük, majd két tojást ütünk rá, és további 5 percig sütjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Liszteket egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt, sót, elkeverjük. Adjuk hozzá a meleg vizet, és kezdjük el dagasztani (géppel vagy kézzel). Mikor kezd összeállni a tészta, öntsük hozzá az olajat, dagasszuk öt percig. Letakarjuk, egy órán át kelesztjük.
  2. Ha duplájára nőtt a tészta, átgyúrjuk, két részre osztjuk, cipót formálunk belőlük, újabb 20 percig kelesztjük letakarva.
  3. Közben előkészítjük a feltéteket. A tejfölt kikeverjük a zúzott fokhagymával, a spenótot alaposan átmossuk, lecsepegtetjük. A sütőt 250 fokra előmelegítjük.
  4. Ha letelt a 20 perc, kinyújtjuk a tésztát kb. 30 cm-es körré, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük (vagy pizzasütőformára), megkenjük tejföllel, rátesszük a sonkát, spenótot, tetejére juhtúrót szórunk.
  5. Forró sütőben 10 percig sütjük. Közben előkészítjük a másik tésztát is, ha kisült az egyik, mehet be a másik.
  • sütési hőfok: 250°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 762
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Panno

Mióta szakács: 2011.12.22.
62 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: pizza
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rusztikus pizza, spenótos pizza, teljes kiőrlésű pizzatészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

543
teljes kiőrlésű liszt 15 dkg
tönkölybúza liszt 15 dkg
finomliszt 15 dkg
instant élesztő 7 g
víz 2.5 dl
olívaolaj 2 ek
1 kávéskanál
tejföl 2 ek
fokhagyma 0.5 gerezd
feketeerdő sonka 3 dkg
spenót 10 dkg
juhtúró 10 dkg