Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rusztikus szicíliai kenyér

Rusztikus szicíliai kenyér
Rusztikus szicíliai kenyér
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Cooking Star oldalán akadtam a receptre.

hozzávalók / 4 adag

A kelt tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra. A sütőlemezt kibéleljük sütőpapírral.
  2. A tészta hozzávalóit a fenti sorrendben a kenyérsütőgép üstjébe tesszük és dagasztjuk.
  3. Kivesszük a gépből, 8 egyenlő részre osztjuk a tésztát. Vizes kézzel gömbölyítjük, majd a sütőpapíron kilapítjuk, ujjbeggyel megnyomkodjuk.
  4. Sóval, borssal, rozmaring levélkékkel fűszerezzük. 5 percet pihentetjük.
  5. Pufókra és aranybarnára sütjük.


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 26 667
elküldve: 11
receptkönyvben: 533
elkészítve: 14/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Szintia

Mióta szakács: 2008.08.14.
89 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

Pane Siciliano

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hoborc
Hoborc Tue, 2016-12-27 20:12

Régóta kimentettem ezt a receptet. Most végre elkészítettem. Két hete. Azóta miden másnap. Tönkölyliszttel. Függő lettem. Köszönöm!

Segesdi Szabina
Nyuszi83 / Segesdi Szabina Mon, 2013-07-15 14:33

Szia Manna!

Épp az előbb készítettem a receptedet! Nekem egy kissé túl ropogós a fájós fogamra (szó szerint), viszont Isteni finom lett. Lehet a tésztáján még egy kanál oliva olajjal gyengíteni fogok. Viszont egy valami biztos: Többet boltba nem megyek kenyérért :)

Köszi a receptet!

l.katica
l.katica Fri, 2013-07-05 16:14

Szia,Szintia.A szárított élesztőt,és a rozmaringot,honnan lehet beszerezni?

emili86
emili86 Thu, 2012-07-05 11:01

Szia Szintia!

Megtudnad mondani, hogy meddig kelesztem a tesztat ha nincs kenyersutom? Nalam az elestos dolgok sosem sikerulnek. :( Elore is koszi

Eramera
Eramera Sun, 2011-02-06 15:45

Sziasztok,
Megcsináltam ma ezt a kenyeret. Az íze jó lett:-), viszont az egész ráragadt a sütőpapírra:-( Mit szúrtam el?

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Sat, 2010-11-27 15:31

Egy teáskanálnyi élesztővel, készül. A kenyérsütőgépben csak dagasztom. 5 percet kell pihentetni!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-11-27 08:45

Az 1 cs. élesztő az 5oo gr lisztnek való élesztőt jelenti? Nem sok ez 25o gr liszthez? A kenyérsütőgépben tehát csak addig van, amíg össze nem áll a tészta? Jól értem, hogy ez a tészta kb 5 percig kel?

Sunyi
Sunyi / Sunyi Tue, 2010-06-01 18:33

Ha nincs kenyérsütőgépem a robotgép dagasztos részével ugyanolyan jo lesz, ugye?

Angel1241
Angel / Angel1241 Thu, 2010-04-01 17:51

Szia Szintia!
Tegnapelőtt süttötem meg, de még ma is isteni finom! Köszönet a receptért! Gyakori vendég lesz nálunk ez a kenyérfajta :)

253
szódavíz 200 ml
olívaolaj 1 ek
1 kk
kenyérliszt BL80 250 g
instant élesztő 2 kávéskanál
cukor 0.5 teáskanál
rozmaring 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint