Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rusztikus szilvás lepény kelesztés nélkül

Rusztikus szilvás lepény kelesztés nélkül
Rusztikus szilvás lepény kelesztés nélkül
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi, hagyományos kelt tésztás lepény készült, ezúttal szilvával és sok-sok fahéjjal. A legjobb benne, hogy keleszteni sem kell, így nagyon hamar kész van.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

A szóráshoz

ajánlat

További képek a készítésről a blogomon.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kb 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, adunk hozzá 1 kk cukrot és megvárjuk, míg felhabosodik.
  2. A szilvát megmossuk és kimagozzuk. Megszórjuk ízlés szerinti mennyiségű fahéjjal és cukorral, összekeverjük és hagyjuk állni, míg összeállítjuk a tésztát.
  3. A tésztához egy nagy tálba öntjük az összes hozzávalót a felhabosodott élesztővel együtt és összegyúrjuk.
  4. A kész tésztát sütőpapírral bélelt sütőlapra borítjuk és kezünkkel szétnyomkodjuk kb. fél cm vastagra.
  5. Megkenjük olvasztott margarinnal, majd rápakoljuk sorban a fahéjas szilvákat (minél sűrűbben).
  6. 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük (sajnos nem figyeltem az időt, de kb. 15-20 perc kellett neki).
  7. Megvárjuk, míg langyosra hűl, és fahéjas porcukorral jó vastagon megszórva tálaljuk:)


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 126
elküldve: 2
receptkönyvben: 50
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

vikki

Mióta szakács: 2011.02.07.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
konyhatitkok: nagyi receptjei
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből, maradék tojásból
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szilvás lepény, fahéjas szilvás lepény, kelt szilvás lepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

583
finomliszt 50 dkg
tej 3 dl
tojássárgája 3 db
margarin 6 dkg
cukor 5 dkg
élesztő 5 dkg
1 csipet
szilva 1 kg
fahéj 1 kk
cukor 1 ek
margarin 2 dkg
porcukor 1 ek
fahéj 0.5 kávéskanál