Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rusztikus tönkölybucik

Rusztikus tönkölybucik
Rusztikus tönkölybucik
100 perc / előkészület: 80 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bizonyíték arra, hogy reform lisztekből is lehet könnyed állagot elérni. Nagyon finom lett és gyönyörűséges! Mindenkinek csak ajánlani tudom! ;)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos vízben feloldjuk a cukrot, és elmorzsoljuk benne az élesztőt. A diót mozsárban összetörtjük (csak nagyjából). A liszteket egy dagasztótálba kimérjük, hozzáadtam a lenmagot, a diót, az olajat, majd az élesztőt.
  2. Homogén tésztát gyúrunk, és legalább 4-5 percig dagasztjuk. Ezután meleg helyen 40 percig kelesztetjük.
  3. A tésztát kicsit átgyúrjuk, majd nyolc részre osztottam. Bucikat formázunk belőlük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, a tetejüket kicsit bevagdossuk. Még 30 percig pihentetjük, majd 200 fokos sütőben 5 percig sütjük. Ezután kicsit lejjebb vesszük a hőfokot, és még 15 perc sütés következik.
  4. A kész kenyérkék tetejét még forrón megkenjük egy kevés vízzel, hogy szelídítsünk kicsit a héj ropogósságán, keménységén.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 144
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Norasz

Mióta szakács: 2013.01.20.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tönkölylisztes zsemle, tönkölyös minicipó

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

baranyignacne
bárányka / baranyignacne Wed, 2015-01-21 19:45

Kedves Norasz!Köszönöm szépen ezt a jó receptet.Nagyon régen kísérleteztem egy hasonló variációval,de nem igazán sikerült.Ezt a receptet ,magok és dió nélkül kenyérformában sütöm, napi rendszerességgel.Isteni kenyér van belőle.Még egyszer köszönöm.Bárány Ignácné

Norasz
Norasz / Norasz Wed, 2015-01-21 20:01

Kedves Bárány Ignácné,

Szívből örülök, hogy mindennapi kenyér válhatott a receptből! :) Én is arra törekszem, hogy minél egyszerűbb, de nagyszerűbb reform péksüteményeket és kenyereket kísérletezzek ki, hiszen semmihez sem hasonlítható, amikor házilag kélszítjük el őket! Sok örömöt kívánok hozzá!

Üdvözlettel: Norasz

363
tönkölybúza liszt 25 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 15 dkg
durumliszt 10 dkg
lenmag 2 ek
dió 1 marék
2 teáskanál
friss élesztő 2.5 dkg
víz 3 dl
nádcukor 2 teáskanál
olívaolaj 2 ek