Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sablé diamant

Sablé diamant
Sablé diamant
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját készítésű ajándékkal kedveskedem idén karácsonykor barátaimnak, a meglepetéscsomag egyik résztvevője az alábbi keksz. Leteszteltem: tea mellé kiváló.

hozzávalók / 9 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat robotgéppel habosra keverjük, a porcukrot beleszitáljuk és alaposan összedolgozzuk. Hozzáadjuk a vanília kivonatot és a sót is. Végül az átszitált liszt következik, addig dolgoztatjuk a robotgépet, míg sima masszát kapunk.
  2. A tálból kivéve sütőpapírra tesszük a tésztát, cipót formálunk belőle, majd 3 cm átmérőjű hengert sodrunk. A sütőpapírt egyenletesen meghintjük nagy szemű barna cukorral, és beleforgatjuk a tésztahengert.
  3. Éles késsel 1 cm széles szeletekre vágjuk, majd a nyers kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Mehet is a 180 ºC-ra előmelegített sütőbe kb. 25 percre.
  4. Mikor aranybarnára sültek a vaníliás kekszek, rácsra téve hagyjuk kihűlni. 27 db lesz belőle. (Készült a Szakácsok könyve alapján.)

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 790
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: francia
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
mikor: uzsonna
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Vaníliás gyémántkeksz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

187
vaj 115 g
porcukor 50 g
finomliszt 160 g
1 csipet
vanília kivonat 1 kávéskanál
barna cukor 20 g