Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sacher - paleo változat

Sacher - paleo változat
Sacher - paleo változat
42 perc / előkészület: 20 perc sütés: 22 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát többször kérték már tőlem barátok, ismerősök. Volt már fitness versenyző verseny utáni jutalom desszertje, szülinapi, illetve névnapi torta is! Amit a tortáról tudni kell: belül puha, kicsit krémes, intenzív kakaó illatával csábítja el a közelébe merészkedőket! Házi cukormentes sárgabaracklekvár, vagy nyáron frissen turmixolt sárgabarack a tölteléke. Télen pedig, ha már kifogytam a lekvárból, akkor bio aszalt sárgabarackot használok ellekvárosítva (új szó a magyar köznyelvben :-)) a közepébe.

hozzávalók / 10 adag

Torta

Sárgabarack töltelék

Csokimáz

ajánlat

További paleo finomságaim megtalálod a blogomon.

Szólj hozzá!

elkészítés

Torta

  1. A tojásokat csipet sóval elkezdjük felverni, lassanként hozzáadjuk az eritritet, és fehéredésig keverjük a habverővel. A vége előtt hozzáadjuk a vaníliát és a puha kókuszolajat, és teljesen egyneműre keverjük az egészet.
  2. A finomra őrölt mandulához hozzáadjuk a kakaót, a szódabikarbónát és az útifű maghéjat, majd a felvert tojáshoz apránként hozzákeverjük.
  3. Kibéleljük a tortaforma alját sütőpapírral, majd megkenjük kevés kókuszolajjal, és kakaót szitálunk bele. Ezt egyenletesen elterítjük az alján és az oldalán is.
  4. Majd a masszát beleöntjük az előkészített csatos tortaformába, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-22 perc alatt, alsó-felső funkción készre sütjük.
  5. Tűpróba után rácson hagyjuk kihűlni. Ha már teljesen kihűlt (én általában este sütöm meg, és reggelig nyugton hagyom), kettévágjuk, az alját megkenjük jó vastagon a barackos töltelékkel, majd ráborítjuk a tetejét.

Sárgabarack töltelék

  1. Ha aszalványból dolgozunk, akkor egy kis tálba tesszük a barackot, és leöntjük a meleg vízzel, hagyjuk állni min. 1/2 órát, majd turmixgéppel vagy botmixerrel pürésítjük.

Csokimáz

  1. Gőz felett felolvasztjuk az összetört csokoládét, levesszük a gőzről, és az olajjal elkeverjük. Vigyázzunk, nehogy túlmelegítsük, mert a csokoládé könnyen megég!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 30 616
elküldve: 6
receptkönyvben: 250
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Somandi

Mióta szakács: 2013.08.20.
9 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
babakonyha: baba 12-18 hónap
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Sacher torta, csokoládés paleo torta, gabona- és tejmentes torta, sárgabaracklekváros csokitorta paleo módra

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

301
tojás 5 db
1 csipet
erythritol 100 g
vanília kivonat 10 csepp
mandula 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 ek
szódabikarbóna 0.5 teáskanál
útifű maghéj 0.5 ek
kókuszolaj 2 ek
cukormentes lekvár 15 dkg
étcsokoládé 10 dkg
kókuszolaj 2 ek