Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sacher-süni -Sacher-torta 2.

Sacher-süni -Sacher-torta 2.
Sacher-süni -Sacher-torta 2.
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Marcsianyukám szimpatizál a sünikkel. És születésnapja volt. Mondhatjuk úgy is, hogy nem volt választásom... :-)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tortabevonóhoz

ajánlat

Nem egy habkönnyű desszert, mégsem lehet abbahagyni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a porcukorral habosra keverjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgákat hozzákeverjük a porcukros vajhoz. Az egyik 20 dkg étcsokit megolvasztjuk gőz fölött, és miután langyosra hűlt, a masszához keverjük.
  3. A tojások fehérjét elkezdjük habbá verni, és fokozatos kis adagokban hozzáadjuk a kristálycukrot, amíg kemény habbá össze nem áll.
  4. A kakaóport, sütőport a liszttel összekeverjük, és a habbal felváltva az alapmasszához óvatosan hozzákeverjük, miközben próbáljuk nem nagyon összetörni a tojáshabot.
  5. Előmelegített sütőben sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 40 percig sütjük (tűpróba! - de a sütőt igyekezzünk minél kevesebbet nyitogatni, hogy szép magas lehessen a tésztánk).
  6. A tésztát rácson kihűtjük.
  7. Ha kihűlt, kettőbe vágjuk (ezen a ponton tetszőlegesen formára is vághatjuk), és forró baracklekvárt kenünk a lapok közé.
  8. A tésztát kívülről is vékonyan körbekenjük forró baracklekvárral.
  9. Gőz fölött megolvasztjuk a másik 20 dkg étcsokit az étolajjal, és bevonjuk vele a süteményt.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x35 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 479
elküldve: 3
receptkönyvben: 97
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Mióta szakács: 1970.01.01.
recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csokoládétorta baracklekvárral

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tita89
tita89 / tita89 Tue, 2012-02-28 15:32

Szia!

Szeretném kipróbálni, de inkább kerek formában. Körülbelül mekkora tortaformára lenne jó ez az adag? Előre is köszi!

Prixi
B Prixi / Prixi Fri, 2011-12-02 14:54

Azt nem találom, hogy a feliratot hogy készítetted... Azt is leírnád kérlek! Köszi:)

Nagy Zsuzsi
Nagy Zsuzsi Sun, 2010-07-04 17:48

A hétvégi szülinpra készítettem nem ez volt az első sacher de a legszebb és legfinomabb,köszönet érte és a család elismerése nekem.Mégegyszer köszönöm!

771
vaj 15 dkg
porcukor 15 dkg
tojás 8 db
étcsokoládé 20 dkg
cukor 15 dkg
finomliszt 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 1.5 dkg
sütőpor 1 kk
sárgabaracklekvár 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
étcsokoládé 20 dkg