Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sacher torta 3. - gyors

Sacher torta 3. - gyors
Sacher torta 3. - gyors
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (159)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A torta eredete az 1800-as évekre nyúlik vissza, így méltán kiérdemelte a tiszteletreméltó klasszikus jelzőt.
Sokáig száraznak és túl unalmasnak gondoltam ezt a tortát, anélkül, hogy megkóstoltam volna, mígnem pár évvel ezelőtt vendégségben kínáltak vele, melyet a közeli, neves cukrászdából hoztak. Az első falat után revideálnom kellett az álláspontomat, két réteg omlós csokoládés tészta ölelte a kellemesen savanykás baracklekvárt, tökéletes egyensúlyban.
A gesztenyekrémes tortám elkészítéséig meg sem fordult a fejemben a házi változat, azonban azóta sem tudtam szabadulni a gondolattól, mennyire hasonlított a tortám íze az általam kóstolt Sacher tortához, így vettem a bátorságot elkészíteni.
Jó döntés volt..., ráadásul figyelve az alapanyagokra, lelkiismeret-furdalás mellőzéssel csemegézhetünk :-)
 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez, mázhoz

ajánlat

A csokoládé bevonása - célszerszám híján - egy széles pengéjű késsel is lehetséges.
A lekvár tetszés szerint változtatható, finom áfonyával is.
A képen látható torta graham liszttel, karobporral, valamint sárgabarack és áfonyalekvár keverék töltelékkel készült.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat) és vajazzuk, lisztezzük ki a tortaformát.
  2. Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjéhez adjunk csipet sót és verjük kemény habbá.
  3. A tojások sárgáját a cukorral verjük habosra, keverjük hozzá a 13 dkg olvadt vajat, a kakaót, 5 dkg reszelt csokoládét.
  4. A felvert habot adjuk a kakaós masszához, majd keverjük hozzá a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát.
  5. Öntsük a masszát az előkészített formába és egyenletesen oszlassuk el.
  6. Az 1. pontban írt hőfokon süssük meg a tortát 30-35 perc alatt (tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült-e).
  7. Formából kivéve, hideg sütőrácson hűtsük ki a tortát.
  8. Vízszintesen vágjuk ketté a tortát és mindkét vágott felületet kenjük meg baracklekvárral, majd fordítsuk össze a két lekváros felületet.
  9. Vékonyan kenjük meg a tortat tetejét és oldalát is lekvárral és várjunk pár percet, amíg kissé beszívódik.
  10. Vízgőz fölött olvasszuk meg a maradék 12 dkg csokoládét, adjunk hozzá a 4 dkg vajat és egy evőkanál (tisztított) vizet, majd alaposan keverjük össze, amíg folyós.
  11. Csurgassuk a torta közepére a folyékony csokoládét, majd a perem felé egyenletesen oszlassuk el és a lefolyó mennyiségből vonjuk be az oldal részét.

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 18 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 39
össznézettség: 263 979
elküldve: 220
receptkönyvben: 3 738
elkészítve: 364/424
Facebookon megjelent: 3

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Sacher-torta

Hozzászólások (159)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tritrek
Lajos / tritrek Tue, 2017-09-12 13:04

Valahogy nem figyeltem, hogy ez minitorta recept, de sebaj, sütöttem két adagot :) Bár megjegyzet, normál (24cm) tortaformában a szélei feljönnek és picit megpirulnak. Magasabb tortához simán elmegy 3 adag is, én kettőt csináltam, de külön, nem egyben.
Állagilag viszont tökéletes, az íze meg egyenesen fennséges!

nika01
nika01 Sat, 2017-04-22 09:08

Már kétszer elkészítettem, és mindkétszer sikerült. Dupla adagot csináltam, és úgy is majdnem kevés volt, a vendégek szó szerint felfalták:) Az egyik legjobb torta főleg házi sárgabarack lekvárral. Nemsokára újra sütök egyet, mert lesz alkalom. Köszönöm a receptet!

Melya23
Melya23 Thu, 2017-02-09 15:00

Üdv!

Azt szeretném csak kérdezni, hogy lehetséges sütőpapírral is kivitelezni, vagy ez olyan tészta, hogy inkább maradjak a receptbeli kikenésnél, mert lehet a sütőpapír szétcincálná ha leszedem? Az esetek többségében inkább azt használok, csak ezért kérdezem:)

kzarandy
kzarandy Fri, 2017-01-13 22:08

Köszönöm a receptet! A férjem szülinapi tortáját készítettem el és nagyon jól sikerült. Annak ellenére, hogy nem vagyok nagy cukrászmester.

mepe92
mepe92 Tue, 2017-01-03 12:44

Kedves Receptműves!

Rengeteg Sacher-torta receptet bogarásztam át,mígnem rábukkantam a Tiédre, mivel édesanyámat szerettem volna meglepni egy különleges tortával születésnapjára. Hála Neked, valódi meglepetés lett, ugyanis remekül sikerült a torta. Anyukám és apukám is áradozott az ízéről, ami idézem "messze felülmúlja a cukrászos fajtát", ami nagy szó, mivel apa meglehetősen válogatós ilyen tekintetben. Nagyon hamar elfogyott a kis tortácska, így legközelebb dupla adaggal fogom csinálni. Még egyszer, köszönet ezért a csodás receptért! :)

Pöttöm
Pöttöm / Pöttöm Tue, 2016-01-19 23:23

Hát ez tényleg fantasztikus. Köszönöm a TÖKÉLETES receptet! És külön köszönet, hogy végre 4 személyes kis tortasütős tortára találhattam!

sandika87
sandika87 Thu, 2015-08-27 12:09

Nem ártana a recept elején feltüntetni a forma méretét! Köszi!

Orbit
Sütivár / Orbit Sat, 2015-05-16 14:20

Kedves Receptműves!
Nagyon köszönöm a receptet. Már többször elkészítettem ezt a tortát, isteni finom és mindig tökéletesen sikerül! :)
Éva

shila66
shila66 Sat, 2015-03-21 11:45

Hali,
Sajnalom, hogy a torta forma merete kimaradt, nem biztos, hogy ezt a mini tortat sutom meg a parom szulinapjara.... ;) megtanulhatnam hogy a hozzaszolasokat is elolvassam mielott elkezdek sutni. Ha nincs itthon cheesecake formam most pisloghatnek mint nyuszi a hurokban ......

Ebi85
Ebi85 Mon, 2015-01-26 23:08

Lehet muffinformában is megsütni? természetesen akkor nem vonnám be csokival, de a lekvárt a tésztájába keverném...vagy ez nagyon nagy butaság? Nagyon nincs még gyakorlatom sütisütésben :) de csak muffin formám van itthon :)

snowdrop77
snowdrop77 Thu, 2014-12-25 23:28

Nagy sikere volt, mert tökéletes lett ezzel a tökéletes recepttel. Nagyon köszönöm.

salome72
salome72 Mon, 2014-12-15 21:05

szia!köszi a receptet,nagyon finom lett !máskor is megcsinálom!sok dicséretet kaptam:))

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2014-12-10 03:30

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.12.09. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Ropszi
Ropszi Sat, 2014-11-01 15:44

Nem vagyok egy nagy tortagyártó, de ez szuper jól sikerült és isteni finom! Köszönöm!!!

snowdrop77
snowdrop77 Tue, 2014-12-09 15:40

Mekkora kell, hogy legyen a tortaforma végül, hogy jó legyen a magassága is kb.?

SousChef
SousChef Tue, 2014-12-09 20:02

2 tojás 10-12cm-es tortaformához. 26cm formához 6 tojással próbáld.

amanda
amanda Tue, 2014-10-28 15:37

Már legalább háromszor megsütöttem ezt a tortát, mindháromszor sikert aratott, pedig amúgy nem vagyok gyakorlott sütő :) egyszerű, de nagyszerű!

Talina
Talina / Talina Sun, 2014-10-12 16:02

Évfordulós torta volt első-ízben, azóta pedig "kötelező-szülinapi" fogás lett a családban - ódákat zengenek a "sacheremről" - Köszi, hogy a tollaiddal ékeskedhetem! ^_^ Imádjuk! <3

Jafar
Jafar Thu, 2014-09-18 11:42

Most dermed a hűtőben :) Páromnak készítettem meglepinek...imádja ezt a tortát. 26 cm-es tortasütőm van, úgyhogy másfélszeres adagot készítettem...a csokiból viszont tényleg nem kell megszorozni ennek megfelelően, elég a receptben lévő adag. Köszönöm a receptet! :)))

Csilla0417
Csilla0417 Tue, 2014-05-20 11:01

Most sütöttem először Sacher tortát és TÖKÉLETES lett. Ajánlom mindenkinek:) Elég lett az egész családnak:)

KittusCa
Kittusca / KittusCa Sun, 2014-04-27 20:14

Kedves Receptműves!
Anyukámnak készítettem el a tortát a születésnapjára, és nagyon ízlett neki, köszönöm a receptet! :)

Katherine

b_betti
b_betti / b_betti Sun, 2014-04-27 18:21

Most készítettem el másodszor és megint isteni lett. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a szuper receptet!

xxcsillaxx
xxcsillaxx Sun, 2014-04-06 17:52

Jó kis recept,viszont nekem az adaggal van problémám...borzalmasan pici adag :-DDD

Talina
Talina / Talina Wed, 2014-03-05 09:28

Szia! Évfordulós torta lesz belőle a Páromnak, ha sikerül... :) A recept nagyon szimpatikus - reménykedem, menni fog! Köszönöm előre is! :)

twingo73
twingo73 Sun, 2014-02-02 14:44

Szenzációsan jó lett, úgyhogy két egymást követő napon is meg kellett csinálnom.

81Judit
81Judit Fri, 2014-01-17 08:12

Kedves Receptműves!

Köszönöm szépen a receptet! :) Nagyon finom lett. Már többször is elkészitettem. Nem is kísérletezgetek másik recepttel.

Üdvözlettel: Judit

NILUS
NILUS Tue, 2014-01-07 17:49

Karácsonykor készítettem el a tortát. Nagyon finom, és egyszerű az elkészítése. Barátaimmal együtt köszönjük a receptet. Biztos sokszor fogom még sütni, mindannyiunk örömére.

Bibicsek
Bibicsek Wed, 2013-12-18 20:02

Egyet mondjatok meg, lécci. Az olvadt és az olvasztott vaj, az ugyanaz? Mert ha igen, akkor gáz lesz a tortámmal....

yvycsajszi
yvycsajszi / yvycsajszi Thu, 2013-10-17 14:07

Kedves Receptműves!
Tegnap este, munka után fáradtan hazaérve valami jó kis tortát kerestem kicsi lányunk szülinapjára, mert az én jól bevált, kipróbált tortáim mind elég macerásak, soká tart elkészíteni azokat. Szerencsére ráakadtam a receptedre! Még sokszor meg fogom sütni a csokitorta-imádó családomnak. A tésztája isteni finom, nem túl száraz, a lekvár és a csokimáz tényleg remekül harmonizál vele. Én egy kis rumaromával dúsítottam a baracklekvárt, és nem tett neki rosszat :) Gyorsan el is készült, és még szinte melegen is finom volt, de mára igazán összeértek az ízek... Nyammm! Nagyon finom, ízletes, köszönjük a receptet!

Barika
Barika Thu, 2013-09-19 21:16

A legtutibb recept! Ilyen finomat még a cukrászdában sem lehet kapni!

Darya
Darya Tue, 2013-06-04 16:19

Egymás után kétszer készítettem. Első alkalommal kifelejtettem a kakaót és a reszelt csokit a tésztából, viszont került bele apróra vágott mandula. :) A második már a receptben leírtak szerint sikerült. Mindkét módon isteni finom lett! Köszönet a receptért!

ildiko.regina
ildiko.regina Sat, 2013-06-01 13:55

Ebből én bizony cake pop-ot fogok készíteni osztálykirándulásra ... remélem, tényleg olyan finom lesz, mint amilyennek itt mindenki leírja!
Ikó

axa77
axa77 Sun, 2013-01-27 19:56

Köszi a receptet tényleg nagyon egyszerű és finom. Tegnap készítettem el a sógornőm szülinapjára és az egész családnak nagyon ízlett! Én eperlekvárral csináltam, és megfogadtam a tanácsotokat ;) kézzel vertem fel a tojásokat, viszont egy fél adaggal többet csináltam és így lett annyi amennyit a 6 tagú család lazán elfogyasztott. Ez egy nagyon jó recept annak aki nem nagyon szereti a nagyon édes sütiket!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2013-01-18 20:42

Kedves Receptműves!

Tegnap megcsináltam ezt a tortát, és egyszerűen tökéletes lett! Pillanatok alatt elfogyott!
Viszont ma nagyon kétségbe estem, ugyanis vendégségbe mentünk, ilyet szerettem volna vinni, mindent ugyanúgy csináltam, mint tegnap, és egyszerűen beesett a tészta közepe... másodszori próbálkozásra is. Végül feladtam, és sütöttem gyorsan egy másik süteményt. Nem tudom mit ronthattam el ma, amit tegnap nem, ötletem sincs, mivel ugyanazokból a hozzávalókból dolgoztam. Szívesen venném a jótanácsaidat, mert elsőre tényleg kiváló lett!

Köszönettel: Kati

Receptműves
Receptműves / Receptműves Fri, 2013-01-18 20:54

Kedves Kati,
arányaiban kevés a liszt ebben a tortában, így nincs, ami nagyon kötötté tenné, nekem is volt már, hogy beesett a közepe. Amire érdemes ilyen jellegű süteményeknél figyelni:
- ha túl gyorsan és túlzottan keményre verjük a tojást, akkor hajlamos sütés közben feljönni, majd hűlés közben visszaesni a közepe, ezért lassan kell kemény, de nem túl kemény habbá verni,
- ha használsz teljes kiőrlésű lisztet, ezekben a sütikben bátran lehet használni,
- lehet, hogy kicsit több sütőpor ment bele?
Első körben ennyi ötlet jutott eszembe, remélem azért elfogyott a szépséghibás süti :-)
Üdv, Memi

908
étcsokoládé 5 dkg
vaj 13 dkg
cukor 10 dkg
tojás 2 db
finomliszt 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 1.5 dkg
szódabikarbóna 1 kávéskanál
sütőpor 0.5 kávéskanál
1 csipet
étcsokoládé 12 dkg
vaj 4 dkg
sárgabaracklekvár 20 dkg
víz 1 evőkanál