Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sacher-torta 5.

Sacher-torta 5.
Sacher-torta 5.
60 perc / sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy kifejezetten nehéz recept, így nem lepődnék meg, ha nem sikerülne elsőre tökéletesen. Nekem csak negyedszerre jött össze a dolog, és akkor sem voltam igazán megelégedve a munkámmal, bár szerintem ez nem a recepten múlott. Sok sikert hozzá!

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egész tojásokat a tojássárágájával, kevés vízzel és a cukorral együtt megmelegítjük, ezután kihűlésig habbá verjük. 
  2. A lisztet, a kakaóport, a csokoládét és az olvasztott vajat összekeverjük, majd óvatosan fakanállal vagy kézzel a tojásokhoz adjuk. 
  3. Fémformában sütjük. Ajánlatos két ütemben sütni.
  4. A kihűlt tésztát 4 lapra vágjuk, megkenjük forró lekvárral (az oldalát is), majd bevonjuk csokimázzal.
  5. A Sacher-torta egyik jellegzetessége, hogy enyhén domború, így nem kell megijedni, ha nem lesz teljesen sima a teteje, mint a többi tortának.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 45 277
elküldve: 11
receptkönyvben: 213
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Rosebelle

Mióta szakács: 2011.02.17.
1 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokoládés-lekváros torta, Sacher-torta narancsízzel

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lmar
lmar Tue, 2012-07-17 22:58

Kedves Rosebelle!
Ma megcsináltam a tortát a férjem szülinapjára. Írtad, hogy elsőre nem fog sikerülni, ami nagyon bejött. Az a bajom, hogy nekem nagyon lapos lett, nem jött fel rendesen. Azon gondolkoztam, hogy vajon nem kell ebbe sütőpor???
A másik bajom vele, hogy nagyon girbe-gurba is lett...Szóval kinézetre életem egyik legrosszabban sikerült tortája. Már csak abban bízom, hogy finom lesz, amit holnap tudok meg.
Mindegy, mert nem adom fel, és remélem egyszer én is elégedett leszek...Ha van valamilyen ötleted, hogy mi lehet a baj, akkor szívesen fogadom.
Üdv,Lmar

Szmirma
Szmirma Tue, 2012-04-17 16:08

Szia.
Azt szeretném kérdezni,hogy ez az alapanyag mennyiség mekkora torta formába elegendő? Nekem egy 26 cm átmérőjü és egy 21 cm átmérőjü torta formám van, melyikbe készítsem el?
Köszi szépen.

Szmirma
Szmirma Tue, 2012-04-17 17:17

Szia.
Köszönöm szépen a gyors választ, akkor a 21 cm-es torta formával próbálkozom, remélem sikerül.

SaliSzandi
SaliSzandi Sun, 2012-04-01 20:03

Kedves Rosebelle!
Imádom a torta receptedet! Anyukámnak lesz szülinapja és nagyon szereti a Zacher tortát.
Annak ellenére,hogy valóban nehéz recept,te írod le a legegyszerűbben!
Szeretném elkészíteni neki,de az elejét nem tudom,hogy kell elkészíteni!
"Az egész tojásokat a tojássárágájával, kevés vízzel és a cukorral együtt megmelegítjük, ezután kihűlésig habbá verjük."
Hol melegítem meg? Mikróban,vagy felteszem a tűzre? Nem fog a tojás felforrni? Meddig melegítsem? Csak akkor kell felvernem ezt az egyveleget,ha már teljesen kihült?
Hogy érted azt,hogy két ütemben süssem?
Azt hiszem egyenlőre ennyi!
Előre is köszönöm a segítséged!
SaliSzandi

Rosebelle
Rosebelle / Rosebelle Mon, 2012-04-02 12:16

Kedves Szandi!
Gőz felett melegíted egy tálban, lehetőleg addig, amíg a tojások nem kezdenek rántottává sülni/főni. Folyamatos kevergetés mellett kb.40-45°-ig.
Még melegen elkezded felverni, és addig vered, amíg kihűlt. Ezt úgy tudod a legegyszerűbben megállapítani, hogy megfogod a tál alját. Ha már hideg, kihűltek a tojások. :)
Két ütemes sütés alatt azt értem, hogy először süsd 180°C-on, majd ha már félig kész, vedd le a hőfokot 160-ra.
Ha kérdésed van, tedd fel bátran. Sok sikert hozzá! :)

Prixi
B Prixi / Prixi Sat, 2011-09-03 19:16

Petra oldalán, a hozzászólásoknál találtalak meg. Nagyon örülök ennek a receptnek, lényegesen egyszerűbben van megfogalmazva. Bár tisztában vagyok vele, hogy ez egy nehéz recept, mégis szívesebben állok neki ennek a verziónak:) Köszi, hogy meghoztad a kedvem az elkészítéséhez!

593
tojás 6 db
tojássárgája 6 db
cukor 18 dkg
finomliszt 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 6 dkg
margarin 18 dkg
csokoládé 5 dkg
víz 50 ml
sárgabaracklekvár 20 dkg
étcsokoládé 25 dkg
margarin 15 dkg