Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sacher-torta Ági konyhájából

Sacher-torta Ági konyhájából
Sacher-torta Ági konyhájából
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta ki szerettük volna próbálni a Sacher-tortát. Az első próbálkozásunk nem sikerült tökéletesre. Sok receptet átolvastam, míg végül egy német receptre nem bukkantam, amit lefordítottam, majd gyorsan ki is próbáltam. Az eredmény nagyon jó lett, az egész családnak ízlett, gyorsan elfogyott. Ezentúl sűrűbben kerül majd ez a desszert az asztalra.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A töltelékhez

A mázhoz

A tálaláshoz

ajánlat

Ha a szirup túlságosan kihűlt, és a csoki hozzáadásakor nagyon gyorsan szárad, akkor mielőtt a tortára kennénk, érdemes egy kicsit a gőz fölött langyosítani rajta, hogy könnyebben lehessen a tortára önteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A puha vajat a porcukorral krémesre keverjük, majd a tojások sárgáját egymás után hozzákeverjük és sűrű, habos masszává verjük.
  2. Közben a csokoládét vízfürdőn felolvasztjuk, és azután a masszához adjuk.
  3. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd ezt is az előzőekhez keverjük, és a lisztet is óvatosan hozzákeverjük.
  4. A 22-24 cm átmérőjű tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, a masszát beletöltjük. 170 fokon kb. 1 órát sütjük. Amikor megsült, a tortát a formában hagyjuk kihűlni.
  5. Ha kihűlt, a tortát kétfelé vágjuk. A lekvárt felmelegítjük, és megkenjük vele a tésztát, összerakjuk, majd a külsejét is lekenjük vékonyan lekvárral. Hűtőbe rakjuk, hogy a lekvár kicsit visszadermedjen.
  6. A mázhoz a cukrot és a vizet 5-6 percig forraljuk, azután kicsit hűlni hagyjuk. 
  7. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és a sziruphoz öntjük, simára keverjük.
  8. A mázat a tortára öntjük, és 1-2 gyors mozdulattal elsimítjuk. Hűtőbe tesszük, hogy a máz rászáradjon.
  9. Tejszínhabbal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 22-24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 348
elküldve: 0
receptkönyvben: 113
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

agi8505

Mióta szakács: 2012.03.28.
20 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
konyha: osztrák
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csokoládés-lekváros torta, csokitorta sárgabaraclekvárral, étcsokis torta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

klepiéva
klepiéva / klepiéva Thu, 2013-11-28 20:22

Ma elkészítettem a tortát, ízre nem tudom, hogy milyen, de a kinézete tökéletes. A recept nagyon jó.

klepiéva
klepiéva / klepiéva Tue, 2013-11-26 19:47

Szia Ági!
Pont ezt a receptet találtam meg egy osztrák lapon, márcsak a hozzávalók alapján.
Nagyon örülök, hogy nem kellett fordítani, hanem már készen kaptam ezt a receptet.
Köszönöm.
Csütörtökön fogom elkészíteni, remélem nagyon jó lesz.

790
vaj 14 dkg
porcukor 11 dkg
tojássárgája 6 db
tojásfehérje 6 db
étcsokoládé 13 dkg
cukor 11 dkg
finomliszt 14 dkg
sütőpor 1 kk
sárgabaracklekvár 20 dkg
cukor 20 dkg
víz 125 ml
étcsokoládé 15 dkg
habtejszín 2 dl