Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sacher-torta cukor nélkül

Sacher-torta cukor nélkül
Sacher-torta cukor nélkül
100 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családom kedvenc tortája: 3-4 nap múlva is omlós, szaftos, csokis! Bát nemigen szokott kitartani addig.;)

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. 60 g vajat és a kockákra tördelt étcsokit gőz felett (azaz vízfürdőn) kezdjük el megolvasztani: néha keverjünk rajta egyet-egyet!
  3. Az őrölt mandulát keverjük össze a liszttel és a sütőporral.
  4. Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjébe tegyünk egy csipet sót, és kezdjük el felverni, ha már habosodik, adjunk hozzá két-három részletben 5 dkg gyümölcscukrot. Ha kemény lett a hab, tegyük félre.
  5. A megolvadt csokoládét húzzuk le a tűzről, és keverjük bele a megmaradt 5 dkg cukrot, majd 1 perc múlva a tojássárgákat, és a mandulás liszt felét is.  
  6. Öntsük a csokis masszát a tojáshabra, és fakanállal alulról felfelé laza mozdulatokkal keverjük össze. 5-6 keverés után, ha már márványos a massza, szórjuk bele a maradék mandulát is, és egyneműsítsük a habot. A cél az, hogy minnél több levegő maradjon a tésztában.
  7. Olajjal kenjünk ki egy 20-23 cm-es tortaformát, liszttel szórjuk meg, és óvatosan egyengessük el benne a masszánkat. Toljuk a sütőbe a formát, mérsékeljük a tüzet 155 fokra. 50-60 perc alatt süssük készre A 45. percig ne nyissuk ki a sütőajtót, ekkor végezhetünk rajta először tűpróbát. 
  8. Ha megsült, még a formájában, de fejjel lefelé helyezzük egy rácsra, és hagyjuk kihűlni: ez 3-4 óráig tart. Ha teljesen kihűlt, vágjuk a forma mentén körbe egy éles késsel, és emeljük ki a keretből.
  9. Melegítsük fel a baracklekvárt, és egy evőkanál vagy ecset segítségével kenjük körbe a torta oldalát és tetejét. Hagyjuk fél órát állni. Addig készítsük el a csokimázat.
  10. A mázhoz vízfürdőn olvasszuk össze a vaj felét a csokival. Vegyük le a tűzről, és gyors mozdulatokkal ekkor keverjük bele a vaj másik felét - ettől szép fényes lesz a máz, és le is hűti kissé a vaj.
  11. A tetejéről kezdjük bevonni a tortát, az olalára is jusson bőven csoki. Hagyjuk a mázat (hűtőben) megdermedni, és csak ezt követően díszítsük tovább pl. díszítőcukorral.
  • sütési hőfok: 155°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 23 cm
  • elkészítettem: 14 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 947
elküldve: 6
receptkönyvben: 175
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

edan

Mióta szakács: 2012.11.12.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

lekváros csokoládétorta, csokitorta sárgabaracklekvárral, cukormentes sacher-torta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

edan
edan / edan Fri, 2014-12-05 09:05

Kedves rigócsont! Nyugodtan helyettesítheted a mandulát dióval, talán annyival jobb a mandula, hogy kevésbé karakteres az íze...Üdv:Edan

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Thu, 2012-11-22 10:38

szia,
te melyik diabetikus csokit használod? Én az ALDI-sat használtam eddig, de sohasem volt ilyen szép a máz, mint a te tortádon. Pedig a mázreceptemmel nincs gond, sima csokival teljesen jól néz ki.
Köszi, Andi

edan
edan / edan Thu, 2012-11-22 14:17

Szia!

Azt hiszem Wawel volt, de néha T*sc*-s diabetikusat is veszek. Ez utóbbinak nem tudom a nevét, de legközelebb, ha arra járok megnézem. (Egyszerű fehér-barna csomagolása van.)

sildiii
sildiii Wed, 2012-11-21 19:50

Jó kis recept! :-) Kérdésem: ha gyümölcscukor helyett nyírfacukorral készítem, akkor is 10 dkg kell belőle? Köszönöm a választ!

360
cukormentes csokoládé 10 dkg
gyümölcscukor 100 g
vaj 60 g
mandula 100 g
finomliszt 1 evőkanál
sütőpor 1 kk
tojás 8 db
1 csipet
sárgabaracklekvár 10 dkg
cukormentes csokoládé 15 dkg
vaj 80 g
cukorgyöngy 0.5 ek