Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sacher torta - az eredeti

Sacher torta - az eredeti
Sacher torta - az eredeti
70 perc / előkészület: 35 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elvileg ez az eredeti bécsi recept - az Ínyesmestertől, aki ugyan egyáltalán nem bécsi, de én azért hiszek neki. A legjobb Sacher, amit valaha kóstoltam.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltéshez és bevonáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A vajat kicsit felmelegítjük, megolvasztjuk benne a csokoládét, hagyjuk hűlni.
  2. A tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük, majd lassan, folyamatosan keverve hozzáadjuk a csokis vajat is.
  3. A tojások fehérjét habbá verjük, és a liszttel felváltva több részletben a csokis masszához adjuk. Nem kell a habbal nagyon finomkodni, nem piskótát sütünk.
  4. Előmelegítettet sütőben sütőpapírral bélelt tortaformában két részletben megsütjük. Lehet egyben is sütni, és félbevágni töltéskor a lapot.
  5. Ha van rá módunk, a kihűlt tésztalapokat hagyjuk éjszakára pihenni, és csak másnap fejezzük be a tortát.

A töltéshez és bevonáshoz

  1. A baracklekvárral jól megkenjük az egyik tortalapot, majd rátesszük a másikat is.
  2. Az étcsokit mikróban vagy vízgőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük az 1 ek étolajat, majd bevonjuk vele a tortát. Dermedés után forró késsel szeleteljük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 122
össznézettség: 138 778
elküldve: 26
receptkönyvben: 817
elkészítve: 68/68
Facebookon megjelent: 1

szakács

Miss Lemon

Mióta szakács: 2012.04.06.
84 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: osztrák
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

nagyon csokis Sacher, eredeti Sacher torta, hagyományos Sacher torta

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katica32
katica32 / katica32 Mon, 2018-03-05 20:59

Ízlés dolga, hogy kinek mi ízlik jobban. Én megsütöttem ezt a tortát is, aztán megsütöttem azt a Mary Berry féle tortát is, amit itt az egyik hozzászólás említ. Ez a torta nagyon ízlett nekünk, de a Mary Barry féle egyáltalán nem. Úgyhogy én maradok inkább ennél.

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2017-11-26 21:31

Ja.....meg ma a FACEBOOK-on.......csak ide sem siettetek ideírni, hogy kiemeltétek.....!!! Na ezt nem bírom itt - ezt sem -, a kivételezést......nekem bezzeg azonnal kiírjátok.....na, viszlát....!!!

Virdzs
Virdzs Tue, 2016-03-01 16:04

Szia,

sütőmargarinnal is lehet készíteni? A vaj nekem nem okés, tejallergia miatt.
Milyen átmérőjű formában sütötted?

Köszönöm előre is!

aantee
aantee / aantee Mon, 2015-03-23 18:06

Még annyit hozzáfűznék a nagyon is biztató és guszta recepthez, hogy az eredeti, Sacher Hotel-féle sütin (az én ízlelőbimbóim szerint) félédes csokimáz van és kifejezetten vastagon. Apróság, de hozzájárul az élményhez. :)

Csokoládé és rúzs
Csokoládé és rúzs / Csokoládé és rúzs Mon, 2015-03-23 13:18

Én Mary Berry receptje alapján készítem a sacher tortát, s szerintem majdnem olyan finom, mint amit a Sacher cukrászdában lehet kapni Bécsben! :) Abban a receptben is egálban van a tojás fehérje és sárgája, elegendő a csokimennyiség benne, viszont a tetejére ganache kerül, ami isteni finom!! :) Mary nem vágja fel, s tesz bele baracklekvárt, de szerintem ha valakinek van otthon igazi, házi lekvárja, kár kihagyni;)
Lefordítottam a receptet, érdemes megsasolni alternatívaként ;) http://chocolateandrouge.blogspot.hu/2015/02/sacher-torta.html

513
vaj 12.5 dkg
porcukor 12.5 dkg
étcsokoládé 12.5 dkg
finomliszt 12.5 dkg
tojás 6 db
sárgabaracklekvár 6 ek
étcsokoládé 14 dkg
napraforgó olaj 1 ek