Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sacher-torta Jenő Cheftől

Sacher-torta Jenő Cheftől
Sacher-torta Jenő Cheftől
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel kint dolgozom Ausztriába, így kötelességem volt megtanulni "A Sacher-tortát". Annyi biztos, hogy ha elkészíted, mindig ezt akarod enni, ezt garantálom!

hozzávalók / 12 adag

Tésztához

Csokoládémáz

ajánlat

Tejszínhabbal vagy vaníliafagyival a legjobb tálalni.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. A vajat a porcukorral habosra keverjük.
  2. A tojássárgáját egyesével lassan hozzákeverjük, majd az étcsokit is.
  3. A tojásfehérjét a kristálycukorral habosra verjük, majd a csokis masszához adjuk.
  4. A lisztet hozzákeverjük egyenletesen.
  5. Sütőpapírral kibélelt formába öntjük, majd be a sütőbe.
  6. Ha kihűlt, akkor kettévágjuk. Az alsó felét megkenjük vastagon lekvárral, majd rá a másik felét, és azt is megkenjük lekvárral.

Csokoládémáz

  1. Gőz fölött a tejszínt, mézet, étcsokit egyneműsítjük krémesre.
  2. A tetejét bevonjuk étcsoki mázzal, és kész!
  3. Tegyük be a hűtőbe 1-2 órára, hogy meghúzzon a csoki rajta.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 42 151
elküldve: 9
receptkönyvben: 191
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Jenő Chef

Mióta szakács: 2012.04.20.
8 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
konyha: osztrák
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokitorta, sárgabaracklekváros csokitorta, lekváros csokoládétorta

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pujszi
pujszi Sat, 2018-06-02 20:52

Kedves Jenő Chef!
Érdeklődni szeretnék, hogy ugyanezt a receptet lehet-e gluténmentes lisztből készíteni?

sztikk82
sztikk82 Mon, 2017-11-13 12:32

Kedves Jenő Chef! Nagy várakozással készítettem el a tortát, nemrég vettem ki a sütőből, mindent pontról pontra úgy csináltam és annyi hozzávalóval, amennyit írt, egy picit kisebb tortaformám van (23cm), de az egész torta nagyon alacsony maradt, elképzelésem sincs, hogyan fogom kettévágni. És a színe is sokkal világosabb, mint amilyen a fotón. Van esetleg ötlete, hogy mit ronthattam el? Köszönöm

Bejjababy
SzekerBea / Bejjababy Mon, 2017-10-09 17:28

Nagyon nagyon finom torta. Elkészítettem és szinte egyedül feltudtam volna falni az egészet. De nem tettem. Apuskám 70. szülinapjára készült el. Köszönöm ezt a szuper receptet :)

bareszko
bareszko Sat, 2016-04-30 14:32

Kedves Jenő! Köszönöm ezt a fantasztikus receptet. Nagyon egyszerű, de mégis olyan isteni finom, hogy igazán bearanyozta a házassági évfordulónkat. :) Arról nem is beszélve, hogy nagy igazság, amit írtál: egyszer elkészíted, s utána csak ezt akarod enni. Ez így van! Férjem születésnapjára is ezt fogom sütni. :)

Erzsi60
Erzsi60 Sat, 2015-10-10 10:38

Köszönöm a receptet, tökéletes a tészta. Remélem innen már nem rontom el. Unokám kedvenc tortája, és ma van a születésnapja. Még egyszer köszönöm.

kiscsillag1222
kiscsillag1222 Mon, 2015-05-25 10:57

Kérdésem az lenne,hogy az étcsokit a tésztába olvasztva tegyük hozzá vagy apróra felvágva? Köszönöm a választ! :)

436
vaj 10 dkg
porcukor 8.5 dkg
tojássárgája 5 db
étcsokoládé 10 dkg
tojásfehérje 5 db
cukor 8.5 dkg
finomliszt 10 dkg
sárgabaracklekvár 50 dkg
habtejszín 100 ml
méz 30 ml
étcsokoládé 12 dkg