Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sacher torta-marcipános

Sacher torta-marcipános
Sacher torta-marcipános
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Klasszikus Sacher-torta marcipánnal megbolondítva.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Bármilyen ünnepen megállja a helyét.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat összemelegítjük a csokival, simára keverjük (én mikróban szoktam).
  2.  A tojásfehérjéket habbá verjük egy csipet sóval.
  3. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos-lisztes keveréket, a vaníliát és az olvadt vajas csokoládét. Kézi habverővel óvatosan belevegyítjük a tojáshabot is.
  4. Sütőpapírozott tortaformába töltjük.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 perc alatt megsütjük. A kikapcsolt sütőben hagyjuk még 15 percig (ajtónyitás nélkül), majd kivesszük, és rácson kihűtjük.
  6. A lekvárt - ha nem homogén- botmixerrel pürésítjük, és belekeverjük a rumot.
  7. A tortalapot 3 felé vágjuk. A lekvárral mindkét lapot megkenjük, kicsit hagyunk a tetejére és az oldalára is. A marcipánt kinyújtva az egyik lekvárréteg közé tesszük.
  8. A csokoládémázhoz a vajat kis lábosban felmelegítjük, levesszük, és beledobjuk a felaprított csokoládét, az olajat, kézi habverővel keverve felolvasztjuk benne.
  9. A rácsra állított torta tetejére öntjük, elsimítjuk egy kenőkéssel úgy, hogy az oldalán is lecsurogjon, és bevonja azt.
  10. Hűvös helyen hagyjuk megszilárdulni, tetszés szerint díszítjük (én csokiforgáccsal szoktam).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 867
elküldve: 4
receptkönyvben: 76
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Hamcsa

Mióta szakács: 2012.07.16.
5 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

marcipános Sacher-torta, marcipános csokitorta, csokoládétorta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tuncsi77
tuncsi77 Thu, 2013-02-28 15:23

Igen sikerült!És tényleg nagyon-nagyon finom!Annyit változtattam csak,hogy a tetejére puhább mázat tettem 15 dkg olvasztott csoki és 150 ml tejszín keverékéből.Így igazi Sacher élmény volt!

tuncsi77
tuncsi77 Thu, 2013-02-21 14:00

Hm minden van itthon hozzá.Már neki is állok!Köszönet a szuper receptért!
Tünde

577
étcsokoládé 15 dkg
vaj 12.5 dkg
tojás 6 db
cukor 12.5 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 5 dkg
mandula 5 dkg
csokoládés pudingpor 1 tasak
sütőpor 1 tk
1 csipet
sárgabaracklekvár 50 dkg
rum 1 ek
marcipán 20 dkg
étcsokoládé 15 dkg
vaj 5 dkg
napraforgó olaj 1 ek