Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sáfrányos-áfonyás torta fehér csokoládéval egyszerűen

Sáfrányos-áfonyás torta fehér csokoládéval egyszerűen
Sáfrányos-áfonyás torta fehér csokoládéval egyszerűen
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon régi, családi alapreceptet turbóztam fel némi áfonyával, fehér csokoládéval és sáfránnyal. Roppan egyszerű az elkészítés, a végeredmény biztos és különleges. A receptet 20 cm-es tortaformában készítettem el. A sertészsír garantálja, hogy hosszabb ideig puha maradjon a tészta.

hozzávalók / 8 adag

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

ajánlat

REFORM TIPP: Fehér liszt helyett használjunk mandulalisztet, és cukor helyett pedig eritriolt.

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. Egy tálba összeöntjük a folyékony alapanyagokat: tojást, puha sertészsírt (vagy vajat). Langyos tejben feloldjuk az őrölt sáfrányt, és az előzőekhez adjuk.
  2. A száraz alapanyagokat a folyékonyakhoz adjuk, tehát a cukrot, a lisztet, a reszelt citromhéjat, sót, sütőport sima tésztává keverjük. Használhatunk robotgépet, a gyorsabb végeredményhez.
  3. A fehér csokoládét felolvasztjuk vízgőz fölött, majd az elkészült tésztába forgatjuk. Végül, a 10 dkg áfonyát óvatosan belekeverjük az alapunkba.
  4. Vékonyan kizsírozott 20 cm-es formába öntjük a tésztát, és 50 perc alatt közepes fokozaton (180 °C vagy 5-ös fokozat) a sütőben megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
  5. Középen vízszintesen félbevágjuk a tortát, és betöltjük a következő krémmel.

Hozzávalók a krémhez

  1. A tejszínt felverjük. Amikor keményedni kezd a hab, akkor hozzáadunk 3 evőkanál áfonyadzsemet.
  2. Az elkészült hab felébe 5 dkg áfonyát keverünk, és az elfelezett tortába töltjük. Rárakjuk a torta másik felét.
  3. A tetejére 5 dkg áfonyás tejszínhabot kenünk, és megszórjuk a maradék 5 dkg áfonyával.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 510
elküldve: 0
receptkönyvben: 47
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Boldog Ági

Mióta szakács: 2015.08.30.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
receptverseny: Nosalty receptverseny
szezon: ősz
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tejszínes torta, sáfrányos-áfonyás torta fehér csokoládéval tejszínesen, tejszínes-sáfrányos-áfonyás torta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Tue, 2015-09-08 08:50

Gratulálok,nagyon tetszik,megérdemelted a nyereményt!Bár én tudnék jobban fotózni,pedig drága gépem van,de nem jön össze.

Boldog Ági
Boldog Ági / Boldog Ági Tue, 2015-09-08 18:51

Kedves Zsuzsamama56 nagyon köszönöm a kedves szavakat! Egyáltalán nem szörnyűek a fotóid! Meglestem! :-) Ha látnád, hogy az én kezdeti képeim milyenek voltak... De még ma sem mindig jön össze úgy, ahogy én szeretném!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Wed, 2015-09-02 19:09

Nekem nem engedte a NoSalty, hogy több képből szerkesztett képet tegyek fel az "Eperbomba JUDYTH konyhájából" című receptemhez, le kellett cserélnem! Hogy van ez akkor, van, akinek lehet, van, akinek nem?????

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Thu, 2015-09-03 06:34

Kedves JUDYTH59 és Boldog Ági!
Azért nem fogadunk el több képből összeállított ételfotót, mert úgy elveszik a lényeg a kis képeken. Ebben az esetben sem tettünk kivételt, a szakács a recept megjelenése után módosította a fotóját, levélben megkértük rá azóta, hogy állítsa vissza a receptje eredeti fotóját.
Szép napot!
Kata

Boldog Ági
Boldog Ági / Boldog Ági Wed, 2015-09-02 22:25

Írja a központnak! Nem én szabom a szabályokat, így sajnos nem tudok segíteni! Recepttel kapcsolatban viszont bármikor válaszolok! Üdv Ági

473
tojás 2 db
cukor 15 dkg
sertészsír 5 dkg
sütőpor 1 csomag
finomliszt 30 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
tej 2 dl
sáfrány 0.5 g
áfonya 10 dkg
fehér csokoládé 10 dkg
habtejszín 2 dl
áfonyadzsem 3 ek
áfonya 10 dkg