Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sáfrányos csirkerizottó

Sáfrányos csirkerizottó
Sáfrányos csirkerizottó
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs különösebb sztorija, imádom a rizottót. Az első ételek egyike volt, amit először megtanultam. Gyakran készítem ebédre. Ez egy egyszerű, de különleges és látványos fogás.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet kis kockákra vágjuk, a vöröshagymát pedig finomra aprítjuk.
  2. Egy mély lábosban felhevítünk 6 dkg vajat, beletesszük a csirkét a hagymával, és kevergetve megpirítjuk, hogy aranybarna legyen (kb. 10 perc).
  3. Beletesszük a rizst, és jól elkeverjük, hogy a vaj mindenhol bevonja. Állandóan kevergetve 2-3 percig főzzük, amíg a rizsszemek üvegesek nem lesznek.
  4. Hozzáöntjük a bort, és addig főzzük kavargatva tovább, míg a bor elfő.
  5. A sáfrányt 4 evőkanálnyi forró levessel elkeverjük, a rizshez adjuk, és addig főzzük, amíg a rizs felszívja. Fokozatosan, merőkanalanként adagoljuk a levest úgy, hogy a rizs mindig teljesen felszívja, még mielőtt a következőt hozzáadnánk. Addig főzzük így, amíg a leves elfogy és a rizs krémes állagú lesz (kb. 25 perc).
  6. Sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük.
  7. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a maradék vajat. Jól elkeverjük, majd a parmezánt is belekeverjük, hogy elolvadjon.
  8. Frissen, melegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 766
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1173 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Risotto alla milanese, rizottó, sáfrányos csirkehúsos rizottó

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csillaszekely
csillaszekely Thu, 2017-01-19 13:09

nagyon szeretem ezt a receptet már többször készítettem. A maradékból másnap mozarellával töltött rizottó golyókat szoktam sütni, az is isteni belőle.

525
vaj 12 dkg
csirkemell filé 90 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
rizottó rizs 50 dkg
fehérbor 1.5 dl
sáfrány 1 teáskanál
csirke alaplé 1.5 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 6 dkg