Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sáfrányos karfiolleves (Karfiolleves 2.)

Sáfrányos karfiolleves (Karfiolleves 2.)
Sáfrányos karfiolleves (Karfiolleves 2.)
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (30)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűen nem győzők betelni az új Gordon Ramsay könyvemmel. Ezt a karfoillevest rögtön fel is vettük a vendégváró levesek közé: hamar elkészíthető, látványosan tálalható, és különlegesen finom.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet az alaplével, és egy csipet sáfránnyal felforraljuk. Sózzuk-borsozzuk.
  2. Közben a karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk és hozzáadjuk a forrásban lévő léhez.
  3. Kb. 7-8 perc alatt (a karfoilrózsák méretétől függően) majdnem puhára főzzük a zöldséget.
  4. A karfiolrózsák negyedét szűrőkanállal kivesszük és félretesszük.
  5. A maradék karfiolt 2-3 merőkanálnyi lé kíséretében turmixban pürésítjük. Másik lábasba öntjük a pépet és felengedjük annyi főzőlével, hogy leves sűrűségű legyen. (Ehhez nem biztos, hogy az összes lére szükségünk lesz!)
  6. Hozzáadjuk a másik csipet sáfrányt, igazítunk a leves ízesítésén (ha szükséges) és összeforraljuk.
  7. Közben a félretett karfiolrózsákat egy serpenyőben a felhevített vajon megpirítjuk.
  8. A pirított karfiolt elosztjuk a tányérokban, óvatosan felöntjük a levessel, olívaolajat csepegtetünk rá, frissen őrölt borssal és petrezselyemmel hintjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 76 120
elküldve: 30
receptkönyvben: 1 672
elkészítve: 103/117
Facebookon megjelent: 1

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

Sáfrányos karfiolkrémleves, karfiolleves sáfránnyal

Hozzászólások (30)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady Fri, 2015-11-27 10:28

Jól bevált ez a recept nálunk. A férjem nagy kafiolleves-imádó, én viszont sütve, rakva, nyersen, mindenhogy szeretem, csak levesnek nem. Ez mindkettőnknek ízlett. :-)

Macskapracli
Macskapracli Wed, 2015-07-15 14:09

Elkészítettem,mert olyan receptet kerestem, amelyikbe nem kell főzőtejszín és nagyon finom lett! :)

takynet
takynet Mon, 2014-12-29 16:21

Az én családom apraja húsimádó és zöldségellenes. Így mielőtt a karfiolrózsákat megpirítottam volna, egy kis csomag (125 g) kockázott bacon-t kisütöttem, a leveshez adtam és ebben a zsiradékban forgattam a karfiolocskákat. Nagyon eltért így az íz az eredeti recepttől, de aki nem sertéshús és szalonna ellenes, próbálja ki, szerintem! Köszi a receptet, megleptem a családom vele! BÚÉK 2015!

Varga1966
Szél Istvánné Éva / Varga1966 Sat, 2012-08-11 14:24

Kedves Petra!
A karfiolt nagyon szeretjük, de a levesét nem igazán, ezért nem is szoktam csinálni. Ennek ellenére ezt a levest elkészítettem, és az utolsó cseppig mind megettük. Különleges volt, és nagyon finom.
Köszönjük szépen! Üdv: Éva

petra
Petra / petra Mon, 2012-08-13 12:55

kedves Éva,
Nagyon örülök, hogy ízlett!
További jó sütés-főzést!
Üdv,
Petra

szilvi76
Szilvi6 / szilvi76 Mon, 2012-07-09 10:26

Tegnap megfőztem, igazán jó kis recept... ezek az angolok nagggyon értenek a levesekhez :)
Ajánlom mindenkinek!

adelka8616
adelka / adelka8616 Sat, 2012-02-18 09:31

Múlt hétvégén főztem meg a levest. Isteni finom lett. Tényleg mindenki kétszer vett belőle. A hagyományos karfiolleves már a múlté. :-)

petra
Petra / petra Thu, 2011-03-03 16:24

ez esetben én inkább nem tennék bele semmilyen egyéb fűszert, simán sáfrány nélkül is finom lesz

Batida
Batida / Batida Thu, 2011-03-03 10:42

Petra, sajnos nem találtam sehol sáfrányt, így vettem curryt. Tudom, hogy ez már módosítja az ízvilágot, de szerinted, felcserélhetem?

Batida
Batida / Batida Wed, 2011-03-02 19:04

Szia! Lenyűgözőnek találom ezt a receptet, a hétvégén meg is akarom csinálni a vendégeimnek. Megkérdezhetem, melyik Ramsay könyvből készült? Már annyi van...

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-10-15 12:25

elkészítettem
ennyire szép talán nem lett, mint a képen, és a pirított karfiolt is kicsit ropogósabbra vártam, de a csajom odavolt érte :)

168
karfiol 80 dkg
tej 0.5 l
csirke alaplé 0.5 l
sáfrány 2 csipet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 2 ek
petrezselyem 2 ek
olívaolaj 2 teáskanál