Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sáfrányos spagetti

Sáfrányos spagetti
Sáfrányos spagetti
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálam nagyobb tésztaimádó, azt hiszem, kevés van. Ez talán már fetisizmusnak számít. Éhes voltam. Azonban, amikor kitántorogtam a konyhába, sajnos azzal kellett szembesülnöm, hogy… banyek, az ég egy adta világon nincs itthon semmilyen tészta. Viszont találtam sáfrányt, sonkát, parmezánt és tojást, amiből a kedvenc tésztaételemet el tudnám készíteni. Egy röpke bevásárlás után össze is ütöttem ezt a remek vacsorát.

hozzávalók / 2 adag

  • 25 dkg spagetti
  • 1 késhegynyi sáfrány
  • 1 ek víz
  • 7 dkg sonka
  • 200 ml főzőtejszín
  • 3 dkg parmezán sajt
  • bors
  • 1 tojássárgája
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát feltesszük főni.
  2. Közben a sáfrányt, serpenyőbe tesszük, majd ráöntjük a vizet.
  3. Éppen csak felforraljuk, majd levesszük a tűzről.
  4. Felcsíkozzuk a sonkát, kicsit megpirítjuk, hozzáöntjük a tejszínt és a parmezánt.
  5. Lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a tojássárgáját, majd beleforgatjuk a tésztát.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 284
elküldve: 0
receptkönyvben: 90
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nora Palmer

Mióta szakács: 2013.05.03.
37 recept

receptjellemzők

receptverseny: Barilla receptverseny
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sonkás tészta, tejszínes spagetti, sonkás spagetti sáfránnyal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

helena26
helena26 / helena26 Sat, 2014-12-27 22:08

Nekem nemcsak a tészta tetszik, de a tányér is, hasonló van nekem is! Egyszerű ,de finom recept! Hamarosan elkészítem! Köszönet érte!
Üdvözlettel ,Helena

tinci30
tinci30 Wed, 2013-07-17 22:45

ÁÁÁÁÁ...Nora Palmer....ne fájdítsd a szívem.Én is tészta imádó vagyok de a paleós diétába sajna nem fér bele de aférjem is szeret tésztákat enni,így néha csinálok neki valamit,amit megkóstolok,hogy legalább a Péterkém ne menjen el.A BARILLA tésztákat imádom a legjobban....azt nem lehet szétfőzni és akkor is van íze ha csak simán sós vízbe megfőzöd.....DE SAJNA TILTOTT GYÜMOLCS LETT!
Egyébként a cikket már az első alkalommal is elolvastam.Ezzel alapból megtisztelek minden szakácsot és nem mellékesen érdekel is hogy egy-egy recept minek köszönheti világra jöttét:))))

tinci30
tinci30 Tue, 2013-07-16 13:49

A kétfőre készült kaja mióta szingli kaja??????Ez nem neked szólt Nora Palmer.....így találtam meg itt a nosalty-n az ételedet....szinglikaja...pfffffSzerintem ez egy nagyon tuti kis recept.én kipróbálom.Húslevesbe elöszeretettel használom jóval olcsóbb tesóját a sáfrányos szekricét:)))