Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Saját zsírjában sült csirkemáj

Saját zsírjában sült csirkemáj
Saját zsírjában sült csirkemáj
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden évben feltőltjük a hűtőt saját nevelésű csirkével. Most a májat, a nyakbőrt és a hájat megmentettem a fagyhaláltól, és  gyors vacsora lett belőle.

hozzávalók / 4 adag

  • 10 db csirkemáj
  • 10 db csirkenyak bőre
  • csirkeháj
  • bors

ajánlat

Friss kényérrel , zöpldségekkel tálaltam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkehájat és a nyaka bőrét feldaraboljuk, és mint a töpörtyűt kisütjük.
  2. Mikor már szép piros, rádobjuk a megmosott és leszárított májat, és mérsékelt tűzön mindkét oldalát kisütjük. Tálaláskor sózzuk borsozzuk .

  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 261
elküldve: 0
receptkönyvben: 105
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

csirkemáj csirkehájon pirítva, sült csirkemáj

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tynki
Tynki / Tynki Sun, 2013-01-20 22:13

Rendben,megpróbálom.Valójában van jónéhány ételfotóm,ezek a saját főztöm, süteményeim fotói. A gond csak az ,hogy mivel nem vagyok nagyon jártas a számitógépes dolgokban/64 éves vagyok:):)/ezeket fotómegjelenitő programmal albumba szedtem és nem sikerült eddig erre az oldalra elküldenem.Meg ugye le kellene hozzá írni a receptet ,anyaghányadot stb és ehhez nekem rengeteg idő kell:(:( Ha esetleg az albumról a linket idemásolom azt felteszitek ?üdv. Tynki

Tynki
Tynki / Tynki Sun, 2013-01-20 11:49

Mivel nálunk jobban megy a töltelék mint a húsos részek ,ezért csirke farhátat veszek két okból: 1. a rajta levő hájból sütöm ki a petrezselyem alá valót/ettől lesz olyan utánozhatatlan finom a töltelék/2:ezen van annyi bőr amit a fent emlitett májhoz is tudsz társitani,és a maradék bőrrel ami mellehús bőre-azzal meg a betöltött farhátat szépen befeded és nem szárad ki ,meg ugye finom a rásütött piros bőre.
A töltelék klasszikus tejbe/vízbe áztatott kifacsart zsemle,tojás, lekapart csirkemáj,csokor petrezselyem,só,bors, vöröshagyma. Nagyon guszta kis „csónakocskákat “ alkotunk majd mindkét oldalukat ropogós pirosra sütjük /a hátat ,majd a melle bőrével fedett részt./ Remélem sikerült 2/1 ben jó ötletet adni :):)♥♥♥

laraed
Edit / laraed Sun, 2013-01-20 21:14

Kedves Tynki ! Jó lenne ha megcsinálod ,akkor lefényképezed , és felteszed nekünk ezt a jó ötletedet:)) Üdv Edit

szneki
Szneki / szneki Fri, 2011-06-24 14:25

wáááá,azta,de jól néz ki!A csirkehájat és nyakbőrt gyűjtöd,vagy hogy adja ki ennyi mennyiség?
köszi,üdv.:Zsuzsi

laraed
Edit / laraed Fri, 2011-06-24 18:15

Kedves Zsuzsi ! Nem , nem gyűjtöm , csak a hűtőmet töltöttem fel 10 db csirke levágásával:)) ezért volt most egyszerre ennyi:)) Sajna nem lehet ilyet kapni. Pedig megéri a sok munkát ,mert nagyon finom töpörtyű lesz belőle , csak kevés:))))))))))))) Mondjuk kacsa hájat, vagy libát , jobb henteseknél árulnak! Azzal is lehet készíteni. Nem tudom hogy csirke pucolókban nem lehetne-e beszerezni? De én nem ismerek ilyen helyeket:(( De hátha adtam egy ötletet :)) Üdv Edit