Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajt alakú rizstorta eperlekvárral

Sajt alakú rizstorta eperlekvárral
Sajt alakú rizstorta eperlekvárral
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Öcsémnek most volt a szülinapja szeptember elején, és elhatároztam, hogy sütök neki tortát. Eddig mindig rendeltünk formatortát, de most én szerettem volna meglepni. Mivel imádja az egérkéket, kitaláltam, hogy mi lenne, ha egy nagy sajtból másznának ki a kis apróságok. Mivel eddig kétszer csináltam tortát (ezalatt a rendes piskótás, habos alkotásokat értem), és nem jártam nagy sikerrel (szétcsúszott, összeesett... stb.), sokat törtem az agyam, hogy milyen is legyen a tortaalap. Persze nem utolsó az sem, hogy az öcsém nem nagyon kedveli a piskótás alapú süteményeket, így hát gondoltam, mi lenne, ha muffin tészta lenne az alapja...a többit rögtönöztem:)

Így született meg a sajttorta egérkékkel című mű ;)

hozzávalók / 7 adag

ajánlat

Esetleg, aki nagyon túlozni akar, az megtöltheti csokikrémmel vagy Nutellával is ;)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  2. Keverjük habosra a tojásokat a cukorral, a vajjal és a vaníliás cukorral. Adjuk hozzá a tejszínt és a sót, majd a főtt rizst, az apróra vágott csokit és a mazsolát is.
  3. Egy másik tálban keverjük el a lisztet a sütőporral és ehhez adjuk a tojásos rizses masszát. Forgassuk össze, de ne kavarjuk túl sokat, mert a tészta kemény lesz!
  4. Kivajazott tortaformába öntjük és betesszük a sütőbe 20-30 percre (míg szép arany barnára nem sül.)
  5. Ha megsült kivesszük, és hagyjuk kihűlni. Majd kezdődik a szobrászkodás: Kivágunk belőle egy háromszöget amibe lyukakat formázunk (mint az ementáli sajt), végül ketté vágjuk és jól megkenjük eperlekvárral.
  6. Most jön az izgi rész! A sárga marcipánt kinyújtjuk (nem túl vékonyra, hogy ne látszódjon át) majd óvatosan befedjük vele a tortát. A szürke marcipánból kis golyókat formázunk, melyeknek az egyik felét kicsit csúcsosabbra formázzuk (ez lesz a feje) amiből az egér testét formázzuk meg. A füleknek két apró golyócskát kilapítunk és vizes ujjal hozzátapasztjuk a testéhez. A rózsaszín marcipánból farkat sodrunk neki, ill. apró golyócskákból orrot, amit szintén vízzel tapasztunk hozzá. A szeméhez fehér marcipánból golyókat formázunk, kissé kilapítjuk, nyomunk bele egy-egy szem tortadarát (ha nincs, jó a szürke marcipán is) és ezt is felragasztjuk. Íme kész az egér, már csak el kell helyezni a tortán!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 662
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mazsola.N

Mióta szakács: 2014.02.17.
2 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat GOLD torta receptverseny
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

egérkés sajttorta, formatorta egérrel, rizses-eperlekváros formatorta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

wcs-dorka
wcs-dorka Mon, 2014-09-29 20:27

Olyan ügyes vagy !! :)) Egyszer én is ilyen konyhatündér szeretnék lenni mint te. :) (Cs.D.)

Mazsola.N
Mazsola.N / Mazsola.N Mon, 2014-09-15 21:08

Örülök, hogy tetszik! köszönöm a szép szavakat, nagyon jól esnek!!:)Igyekszem a jövőben majd még jobbakat készíteni!:)

witch
witch / witch Mon, 2014-09-15 02:55

Nahat, fantasztikus, hogy milyen kreativ vagy es mennyire otthonosan mozogsz a konyhaban! Kivanom, hogy teljesuljon az almod (az etteremre gondolok), mert a tehetseg adott!

udv:witch

989
vaj 150 g
cukor 100 g
tojás 2 db
vaníliás cukor 2 teáskanál
1 csipet
finomliszt 150 g
sütőpor 3 kávéskanál
rizs 200 g
mazsola 2 marék
étcsokoládé 100 g
habtejszín 2 dl
eperlekvár 8 ek
marcipán 500 g