Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajt terrine

Sajt terrine
Sajt terrine
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Borozgatás mellé ízletes kísérő, és jó megoldás a maradék sajtok felhasználására is.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Kínálhatjuk gyömölcsökkel körítve, vagy rozskenyér társaságában. Bátran kísérletezzünk a kedvenc sajtjaink és a különböző friss fűszernövények vegyítésével! Két féle sajt is elég hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sajtokat lereszeljük, és vízgőz felett a tejszínnel együtt folyamatosan kevergetve felolvasztjuk.
  2. Belekeverjük a magokat és a felaprított petrezselymet is.
  3. Alufóliával kibéleljük a kiválasztott formát és beleöntjük a masszát.
  4. 2-3 órára hűtőbe tesszük dermedni.
  5. Éles késsel felszeleteljük, és sajttálként kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 355
elküldve: 9
receptkönyvben: 547
elkészítve: 9/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Szaszy

Mióta szakács: 2010.09.28.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sajt terrine olajos magvakkal, magvas-sajtos borkorcsolya, háromsajtos borkísérő

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

merlegel
merlegel Fri, 2012-08-31 11:51

Szia!
A sajtok mindenféle kötőanyag, zselatin nélkül megszilárdulnak a hűtőben 2-3 óra alatt? Szerinted, nem rontom el, ha a tejszín helyett krémsajtot teszek bele, mert épp az van itthon? Előre is köszönöm a választ! Gyöngyi

katalin52
katalin52 Sun, 2012-08-12 12:24

Vendégváró előételként készítettem el és nagy sikere volt. A tálalásnál ruccola és napon aszalt koktélparadicsom került még mellé a tálra, és szőlőmagolajat locsolhatott, akinek kedve szottyant hozzá /szottyant/. Kis kosárkában bagettet is "felszolgáltam" - mutatós, finom volt minden. Köszönöm a receptet, felkerült a repertoárba.

Szaszy
Szaszy / Szaszy Thu, 2012-07-26 01:42

Elnézést a kései reakcióért! Köszönöm a dicséretet! Nagyon örülök, h megtetszett a recept!!! :)) Tényleg nagyon finom csemege válik belőle, egyszer érdemes kipróbálni! :) Üdv: Szaszy

kalloka
kalloka Mon, 2012-04-16 18:16

Kedves Szaszy!
Szeretném megkérdezni, hogy a magokat csak úgy natúr ízben teszed bele, vagy szárazon megpirítod?
Előre is köszönöm!
Kata

Szaszy
Szaszy / Szaszy Mon, 2012-04-16 22:10

Szia! Igen, a magokat csak szimplán, pirítás nélkül kevertem a sajtos masszába.
Üdv: Szaszy

varadizsike
vzsike / varadizsike Sun, 2012-02-19 11:27

Köszönöm a klassz receptet, el fogom készíteni, istenien hangzik. Szép napot! Üdv: Zsike

Szaszy
Szaszy / Szaszy Sun, 2012-02-19 20:55

Nagyon szívesen! Örülök, hogy tetszik a recept! Remélem ízleni fog a végeredmény! :)

345
trappista sajt 15 dkg
füstölt sajt 10 dkg
sajt 5 dkg
habtejszín 1.5 dl
tökmag 3 dkg
napraforgómag 4 dkg
lenmag 4 dkg
petrezselyem 1 csokor