Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajt veloute pászkával

Sajt veloute pászkával
Sajt veloute pászkával
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit időigényes, de a család kedvence lehet...

hozzávalók / 4 adag

Leves

Pászka

Szólj hozzá!

elkészítés

Leves

  1. A vajat felolvasztjuk egy kisebb lábasban, hozzáadjuk a lisztet. A tejet az előző művelet közben meglangyosítjuk, de nem forraljuk fel. A vajas liszthez hozzáöntjük a langyos tejet, és csomómentes mártássá keverjük. (Besamel-mártás), sóval, szerecsendióval ízesítjük.
  2. Ezt a mártást addig engedjük fel a csirkealaplével, míg nem hígul teljesen fel, majd olyan 10 percig visszaforraljuk. Mikor elkészült a velouténk, forrás közben hozzáadjuk a trappista sajtot, megvárjuk míg elolvad benne, bele-bele keverünk.
  3. Miután elolvadt a sajt, nem főzzük tovább, nehogy kicsapódjon a sajt belőle. A sajt újra visszasűrítette a levesünket. Frissen vágott petrezselyemzöldet keverünk bele. A tetejére vékony tejszíncsíkot csorgatunk.
  4. A pászkával tálaljuk, vagy pirítóssal.

Pászka

  1. Pászka: liszt (20 dkg) ,élesztő (2 dkg), víz (2 dl), só (1 csipet), cukor (1 ek.) és olaj keveréke, ezeket az összetevőket kemény tésztává gyúrjuk, fél órán át kelesztjük, és nyújtjuk. Előmelegített sütőben 240 C fokon megsütjük. Szezámmaggal, köménnyel szórhatjuk meg, mert még pikánsabb lesz tőle.
  • sütési hőfok: 240°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 589
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Otti

Mióta szakács: 2014.02.23.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtleves házi pászkával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

739
trappista sajt 20 dkg
finomliszt 3 evőkanál
tej 3 dl
szárnyas alaplé 1 l
szerecsendió 2 csipet
1 kávéskanál
teavaj 100 g
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 2 gerezd
finomliszt 20 dkg
olívaolaj 4 ek
víz 2 dl
élesztő 2 dkg
1 kávéskanál
cukor 2 csapott ek