Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtchips rózsa

Sajtchips rózsa
Sajtchips rózsa
11 perc / előkészület: 10 perc sütés: 1 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amióta tudom, hogyan kell készíteni magát a sajtchipset, azóta a mikró futószalagszerűen ontja magából. A Csipetkéim imádják, ketchup-ba mártogatják, úgy ropogtatják.

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Edámiból nagyon finom, amit fél cm-es szeletekre vágok.
  2. A mikró tálcáján, egyenként sütöm meg, kb. 1-2 percig. Ezt ki kell tapasztalni, mikró és sajtfüggő. Akkor jó, amikor már nem folyik sehol, de csak enyhén piros.
  3. Amint kész azonnal felszedem egy tortalapáttal, mielőtt teljesen odaragad a tálcához.
Imádom a rózsa formáját, a sajtchips formázásánál is "ő" adta az ihletet.
 
  1. Kockára vágott edámit tettem a mikróba, amiből a chips szép kerek lesz.
  2. A felszedés után egy rövid ideig alakítható a formája. Műanyag tál aljára és oldalára nyomkodtam a meleg sajtszirmokat és kedvem szerint hajlítgattam, majd az elkészült, kihűlt remekművet kiszedtem. Így készítettem a sajtchipsrózsa alsó szirmait.
  3. A közepét palacsintává tekertem, majd minden újabb szirmot hozzáillesztve, a kezemben formáztam meg.
  4. Miután elkészült, rátettem a műanyag tálban megformázott alsó szirmokra és eligazítottam.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 28 692
elküldve: 0
receptkönyvben: 388
elkészítve: 4/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Szintia

Mióta szakács: 2008.08.14.
89 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sajtchips

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Riel
Riel Sun, 2014-09-07 17:45

hát én nem csináltam rózsaformát:D csak meghagytam sima lapoknak, és atyavilág:O Isteni finom!!! És tényleg olyan, mint a chips>-< Ezentúl bolti chips helyett ezt fogom enni, az fix:) Köszönöm a receptet:D

aviva
aviva Thu, 2011-03-24 16:30

Kedves Szintia,
Februar elejen ettem etteremben olyat,h "zellerkremleves parmezanchips-szel". Mivel isteni volt, azota gondolkodtam,h vajon milyen szuper bonyolult es kulonleges eljarassal lehet egy ilyen sajtchipset elkesziteni... Orulok,h ratalaltam a receptedre! A rozsa elmaradt, de a sima sajtchips tokeletes volt Oli brokkolikremlevese (http://www.nosalty.hu/tejszines_brokkolikremleves_2_recept_654) melle!
Koszi,
Aviva

anyamaci 22
anyamaci 22 Mon, 2010-12-27 15:00

Jaj,kedves Szintia,annyi sok finomságot tanultam már tőled,és mindig sikerrel!Ez a sajtchips rózsa valami elképesztően jól néz ki,ki akarom próbálni minél előbb,és köszönöm,hogy megint tanulhattam tőled valami szépet és jót!És ha kérhetek tőled valamit,az lenne,hogy még sokáig tanulhassunk tőled a nosalty-n keresztül!
BÚÉK!
Anyamaci

Zit
Zit / Zit Sun, 2010-01-10 10:35

Kedves Szintia, biztos nehéz felfogású vagyok, de nekem magát a hajtogatást, meg, hogy hogyan nyomkodod, milyen tálra, igen nehéz elképzelni. Azokról a munkafolyamatokról nincs fényképed véletlenül? :-)

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Sun, 2010-01-10 18:21

Kedves Zit!

Tényleg nem egyértelműen írtam le a hajtogatást! Sajnos fázisfotóim sincsenek.

Egy egész pici kerek (kisebb, mint egy kompótos tál, de az is megfelel!) műanyagtálban van a sajtchips rózsám, amit lefotóztam. Szóval nem csak úgy magától áll így egyben az asztalon. Minden egyes szirmot a kis tálban formára hajtottam. Ahogy kisült az első sajtchips a tál oldalához nyomtam úgy, hogy a tál aljára is behajlott, valamint a tálból kilógó részt hasonlóan, mint egy rózsaszirom formáztam. A következőt már az előző mellé, kissé átfedésben nyomtam a tál oldalához. Így egészen körbe. Így kaptam meg az alsó szirmokat amik katonásan csücsültek a tálban. Majd egy "palacsinta" alakút formáztam, ami a rózsa közepe lesz. Ennek a palacsinta alakú chipsnek az aljához csavartam a következő szirmot és a következőt... végül a kis csokrot a tálban lévő alsó szirmokra tettem!

Ha lesz rá alkalmam, teszek fel róla fázisfotókat, de azért bízom benne, hogy tudtam segíteni!:)

Zit
Zit / Zit Mon, 2010-01-11 10:19

Nagyon köszönöm, Szintia! :-) Igen, sokat segítettél. Egyébként meg már hiányoltalak a NoSalty-ról, kezdtem attól félni, eltűntél, de nagyon örülök, hogy itt vagy! :-) Megnéztem a blogodat is. Te fotós vagy? Olyan szépséges fényképek vannak fent rajta! Meg gyönyörű Családod is van, gratula hozzá! :-) Mennyi idősek a Gyerekek?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-09-24 17:09

Én is régóta készítek sajtchips-et, de én egyszerűsítettem, sütőben a sütőlapon akár 20 deka sajtot egyszerre el lehet készíteni, 150 fokos sütőben kb. 3-4 perc és isteni ropogós lesz, de ez is sütő függő. És igen, edámiból a legfinomabb, de jó ízes trappistából is isteni :D

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2008-09-09 11:55

Köszönöm, így már értem:)

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Tue, 2008-09-09 09:20

Szia Ildikó!
Semmi grill vagy egyéb kombináció, egyszerűen csak kb.1,5 percre beteszed a mikró tiszta üvegtálcájának a közepére! Nagyon gyorsan kilehet tapasztalni, hogy melyik sajtnak mennyi idő szükséges! Ha folyik még, akkor egy picit tovább kell sütni, ha túlpirul, akkor kevesebb ideig!
Sok sikert!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2008-09-08 12:32

A mikróban sütést, hogy kell érteni, előre is köszi a választ?

220
trappista sajt 25 dkg