Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtgaluska, zöldséglevesbe illő

Sajtgaluska, zöldséglevesbe illő
Sajtgaluska, zöldséglevesbe illő
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hangsúly ezúttal a sajtgaluskán van. Bármely zöldséglevest tartalmasabbá tehetünk vele, ha az a vágyunk, hogy fehérjében dúsabb legyen, ha mondjuk nem kerül utána húsétel az asztalra. Hiszen így akár már egytál.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A sajtgaluskához

ajánlat

A sajtgaluska remekül passzol a paradicsomleveshez is, ebben az esetben a szerecsendió helyett frissen őrölt borsot ajánlok ízesítésül.

Szólj hozzá!

elkészítés

Sajtgaluska elkészítése:
  1. A tejet forrón a kenyérre öntjük, állni hagyjuk.
  2. A hagymát finomra vágjuk, a vajon üvegesre pároljuk.
  3. Amikor kihűlt, a beáztatott és kicsavart kenyérrel, a lereszelt sajttal és a tojással összegyúrjuk, sóval, szerecsendióval fűszerezzük.
  4. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy kemény galuskatészta legyen.
  5. A forró levesbe szaggatjuk.
Leves elkészítése:
  1. A répákat karikára, a zellert és a hagymát kockára vágjuk, a kelkáposztát laskára.
  2. Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát.
  3. Kevés vizet hozzáadva félpuhára pároljuk a répákat és a zellert.
  4. 1 l vízzel felengedjük, adjuk a leveskockákat, paradicsomot, pirosaranyat, majorannát.
  5. Forráskor hozzáadjuk a kelbimbót, szaggatjuk a galuskát.
  6. Majd hozzáadjuk a kelt.
  7. Hozzákeverjük a crème fraîche-t.
  8. Apróra vágott petrezselymezölddel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 37 333
elküldve: 13
receptkönyvben: 987
elkészítve: 28/36
Facebookon megjelent: 1

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

téli zöldségleves tápláló sajtgaluskával, kelkáposztás-kelbimbós zöldségleves sajtos-kenyeres galuskával

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2016-08-23 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.08.22. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

lindros
lindros Wed, 2015-10-07 10:26

Igazolom az előttem szólókat.
Kiváló, remek ízkombináció, na és a galuska az a korona a leves tetején!

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Wed, 2014-04-02 15:52

az alapanyagok - tejtermékek - tejföl, tejszín rovatban a leírás:
A francia konyha hagyományos alapanyaga, magas zsírtartalmú (35%), enyhén savanykás ízű, sűrű krém. Leginkább a tejfölhöz hasonlítható, viszont annál jóval magasabb a zsírtartalma. Ha boltban nem jutunk hozzá, akkor tejföl és tejszín egyenlő mértékű arányban történő elkeverésével helyettesíthetjük. Szószokhoz, zöldségek, levesek, bizonyos húsos, halas fogások és édességek elkészítéséhez használatos.
A hozzávalók között a kéken megjelenő név jelzi, hogy ráklikkolva találsz útmutatást, Susu.

Maszanori
Maszanori Mon, 2013-04-15 09:18

Kedves Ildikó!
A sajtgaluska receptjét kerestem - eddig minden sajtgaluskám szétesett, vagy csak simán nem volt sajtíze - ez tökéletes lett. megcsináltam a levest is, hát mit mondjak, két legyet ütöttem egy csapásra! Ez így együtt tökéletes. Nagyon köszönöm.

szeag
Sz. Ági / szeag Fri, 2012-01-13 21:41

Én alapból nem szeretek semmilyen levest, de ez valami fantasztikus. Mind megettem, ami nálam nagy szó.

Anya-banya
Anya-banya Fri, 2012-01-06 18:33

Szia Ildikó!
Ez nagyon jól hangzik és jól néz ki. Imádjuk a zöldségeket, a sajtot. Így ez telitalálat.
Köszi.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-03-06 20:02

Ma hagymalevesbe került a sajgaluska, szüleimet láttam vendégül, nagy sikere volt :)
Kicsit izgalmasabb lett így a leves mint ahogy megszoktuk!

drops
drops Sat, 2010-03-13 01:44

még egy levesrecept,mert nagyon szeretjük a levest, ezért szeretjük ezt a receptet

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2010-01-23 12:23

Kedves Ildikó!
Kipróbáltuk, megkóstoltuk, mind megetttük!
Ez a sajtgaluska nagyon finom dolog, hasonlóan én is zöldséglevessel készítettem.
Ajánlom mindenkinek.
Köszönjük!
Eszter

713
sárgarépa 4 db
fehérrépa 2 közepes db
vöröshagyma 1 közepes fej
zeller 1 közepes db
kelbimbó 10 dkg
kelkáposzta 15 dkg
leveskocka 2 db
napraforgó olaj 1 dl
sűrített paradicsom 1 ek
paprikakrém 1 kávéskanál
majoranna 1 kk
petrezselyem 1 csokor
crème fraîche 20 dkg
víz 1.5 dl
kenyér 2 szelet
tej 1 dl
vöröshagyma 1 közepes fej
tojás 1 db
vaj 2 dkg
sajt 5 dkg
finomliszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint