Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtgombóc

Sajtgombóc
Sajtgombóc
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Nők Lapja Konyhában találtam ezt a remek ötletet. Éppen raguleves volt nálunk, és ezzel a gombóccal dobtam fel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat felverjük, és összekeverjük a tejföllel.
  2. Hozzáadjuk a reszelt parmezánt. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval és az oregánóval ízesítjük.
  3. Apránként hozzáadjuk a lisztet (Ha nagyon nyúlos lenne, akkor még egy kevés lisztet adunk hozzá), jól összekeverjük, és 10 percig pihentetjük.
  4. Sós vizet forralunk.
  5. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, és  kb. 10 perc alatt megfőzzük.

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 984
elküldve: 5
receptkönyvben: 236
elkészítve: 3/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

parmezángombócok, sajtgombóc levesbe, parmezános gombócok

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Meli717
Elaichi / Meli717 Tue, 2016-03-01 21:43

Én tettem még hozzá három ek. búzadarát is, mert elég lazának találtam a szerkezetét. Végül két kanál segítségével szaggattam zöldséges ragulevesbe, finom lett. :)
Remek levesbetét, nagyon föl tud dobni egy egyszerűbb levest is, köszönet a receptért! :)

Anettanyu
Anettanyu Mon, 2012-03-12 17:44

Kipróbáltam juhtúróval. Nagyon jó lett!
Ja és a liszt helyett búzadarát, az oregánó helyett pedig szárított petrezselyem zöldet tettem. A szerecsendió is kimaradt. Abból gazdálkodtam, amit itthon találtam. :) De az alapötlet ez a recept volt.
Köszönöm. :)

186
parmezán sajt 10 dkg
finomliszt 3 evőkanál
tojás 2 db
tejföl 1 ek
szerecsendió 1 kk
oregánó 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint