Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtgombóc levesbetét

Sajtgombóc levesbetét
Sajtgombóc levesbetét
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy gyors és egyszerű levesbetét ötlet, ha unnánk a csigatésztát :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sajtot lereszeljük, majd hozzáadjuk a tojást, olajat, sót és búzadarát. Kikeverjük, és annyi lisztet adunk hozzá, amennyit a massza felvesz. (Állaga olyan legyen, mint a grízgaluskáé.)
  2. Pihentetjük körülbelül 10-15 percig (amíg a gríz egy kicsit megduzzad), majd gombócokat formázunk belőle.
  3. Kifőzhetjük külön sós vízben is, de tehetjük egyből a levesbe is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 11 099
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

levesbetét, sajtgolyók levesbe

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

284
trappista sajt 15 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint
búzadara 3 púpozott ek
finomliszt 3 evőkanál
napraforgó olaj 3 ek