Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtkrémes almatorony villámsütin

Sajtkrémes almatorony villámsütin
Sajtkrémes almatorony villámsütin
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gondolkodtam, milyen gyors, ám mégis mutatós édességet csinálhatnék, amivel az alakomra is vigyázhatok. Nem ajánlom estére a sajt miatt, de ebéd után nagyszerű desszert.

hozzávalók / 6 adag

A villámsütihez

A toronyhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk és óvatosan, hogy ne törjenek el, kivágjuk a magházukat. Muffinformába tesszük a fél-almákat, és 180 fokos előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt félpuhára sütjük őket. Akkor jó, ha még egyben kijönnek, de már nem kemények. (Nem feltétlenül kell muffinforma, sima tepsiben is jó, csak az öblös formákba helyezve szépen megmarad az alma formája.)
  2. Míg az alma sül, a diót apróra törjük (aprítógéppel, vagy akár mozsárban), és a cukorral együtt a sajthoz keverjük. Lazító anyagként egy-két ek tejszínt vagy tejet adhatunk hozzá, hogy könnyebb legyen keverni. Vigyázzunk, hogy ne legyen folyós!
  3. A villámsütihez minden alapanyagot összeöntünk és kézi habverővel csomómentesre keverjük. (Én nem túl édesen szeretem, ha úgy érezzük, tehetünk bele plusz fél kanál cukrot.)
  4. Egy legalább 3 dl-es bögrébe töltjük a masszát, és 3 percre berakjuk a mikrohullámú sütőbe, a legnagyobb fokozatra. (Ne ijedjünk meg, mikor elkezd feljönni, nem fog kifutni.)
  5. Miután kivettük, még néhány percig várjunk, majd óvatosan körbevágva a bögre pereme mentén kiboríthatjuk. A henger alakú sütiből 6 kis korongot szeletelünk.
  6. A korongra kis halomba teszünk a krémből, majd óvatosan kiemelve, az almát ráfordítjuk a tetejére. Ha marad krém, még a csúcsára tehetünk pluszban.


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 433
elküldve: 5
receptkönyvben: 184
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Sisca

Mióta szakács: 2012.07.30.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás sütitorony, mascarponekrémes almás torony, almás süti diétásan

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

280
diabetikus liszt 2 csapott ek
graham-liszt 2 csapott ek
xilit 1 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
sütőpor 1 kk
tej 4 ek
napraforgó olaj 2 ek
tojás 1 db
mascarpone 20 dkg
dió 1 marék
xilit 0.5 ek
alma 3 db