Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtkrémes-bacon-ös csiga

Sajtkrémes-bacon-ös csiga
Sajtkrémes-bacon-ös csiga
100 perc / előkészület: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagybevásárláskor mindig elcsábulunk a bevásárlóközpontok pékségeinek termékeire. De az én családom igényeit egy-egy szem csiga vagy kifli nem igen elégíti ki. Ezért született meg ez a sajtos csiga, hogy a nagybelű társaság jól belakmározhasson a frissen sült, illatos péksüteményből.
Ebből a tészta mennyiségből 24 db lesz, amit két tepsiben szoktam kisütni. Általában az első tepsi ahogy kisül, és meg lehet fogni, úgy fogy is el pillanatok alatt.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

  • 20 dkg trappista sajt (reszelve)
  • 20 dkg bacon (pirított, kockára vágott, lehet császár vagy erdélyi szalonna is)
  • 1 db tojás
  • 1 ek szezámmag (a tetejére)
  • 1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)

ajánlat

Gulyásleves vagy raguleves mellé kiváló második fogás.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összes hozzávalót robotgépbe tesszük, és jól kidolgoztatjuk a tésztát.
  2. Az élesztőt nem szükséges külön felfuttatni, de bárki megteheti.
  3. Fényes, sima tésztát kapunk, amit langyos helyen duplájára kelesztünk.
  4. Gyúródeszkán alálisztezve 1 cm vastagra nyújtjuk.
  5. Megkenjük tojással, és ráreszeljük a sajtot.
  6. A szalonnát felkockázzuk,  megpirítjuk, majd a tésztára szórjuk.
  7. A tésztát felcsavarjuk, és 2 cm-es darabokra vágjuk.
  8. Kizsírozott tepsibe rakjuk, tetejét megszórjuk szezámmaggal, és kicsit hagyjuk kelni.
  9. Ne rakjuk sűrűn, mert elég jól megnő sütés közben.
  10. Pirosra sütjük, a sütőt nem kell előmelegíteni.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 255
elküldve: 0
receptkönyvben: 295
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: sós süti
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

sajtos-szalonnás kelt csiga, bacon-ös-sajtos csiga kelt tésztából

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1660
finomliszt 100 dkg
tej 5 dl
kaukázusi kefir 1 dl
vaj 10 dkg
élesztő 5 dkg
cukor 2 ek
szódabikarbóna 1 tk
1 ek
tojás 1 db
trappista sajt 20 dkg
bacon 20 dkg
tojás 1 db
szezámmag 1 ek
vaj 1 ek