Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtkrémes brownie Tomatotree konyhájából

Sajtkrémes brownie Tomatotree konyhájából
Sajtkrémes brownie Tomatotree konyhájából
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Morzsóka blogjában találtam erre a recepre. A cheesecake eddig is kedvenc volt, a brownie most van feljövőben, de ez a kettő együtt tényleg eszméletlen! Úgyhogy Morzsókától engedélyt kértem a recept terjesztésére - megadta - , mert szerintem mindkét fajta sütinek nagy a rajongótábora. Nekünk annyira bejött, hogy a család szinte összeverekedett, pedig kellően tömény gyönyörűség és ízbomba ez a desszert. Én a magam részéről megtartom ezt mindenkori ünnepi sütinek. 

hozzávalók / 6 adag

A brownie részhez

A cheesecake részhez

ajánlat

20x30-asnál nagyobb tepsit ne használjunk, nem olyan irdatlan mennyiségű a hozzávalók tömege. Ha legközelebb sütöm, készítek portrét egy szeletről is, mert egyelőre hirtelen felindulásból csak a teljes tepsit tudtam lefotózni - amíg nem kérdeztem meg a szerzőt, utána meg olyan gyorsan elfogyott, hogy nem volt rá alkalmam. :) Máskor jobban résen leszek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A brownie masszához a csokit és a vajat lábasban, vízgőz fölött megolvasztjuk.
  2. A tojásokat a cukorral, és a kihűlt csokis keverékkel elvegyítjük, majd hozzáadjuk a lisztet is.
  3. A  cheesecake-hez a tojásokat a cukorral kikeverjük, majd a szobahőmérsékletű sajtkrémet, vagy mascarponet  és az aromát is hozzáadjuk.
  4. Egy mély sütőformát vajjal kikenjük, majd a sütőpapírt szépen "odaragasztjuk" a formához.
  5. A brownie massza háromnegyedét beleöntjük a formába és elsimítjuk. A cheesecake masszát ráöntjük, ő már tudja a dolgát, és folyós állagánál fogva szépen egyenletesen elterül.
  6. Ezután a maradék csokis masszát kis kupacokban a tetejére helyezzük, majd egy kanál segítségével körkörösen szétcirkalmazzuk. Lehetőleg a sötét és világos foltok váltakozzanak.
  7. Előmelegített sütőben tűpróbáig  sütjük. 
  8. Fogyasztásnál mindenkit elkápráztatunk vele!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 704
elküldve: 1
receptkönyvben: 81
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
255 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

brownie-cheesecake fúzió, sajtkrémes brownie, brownie mascarponekrémmel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1066
étcsokoládé 200 g
vaj 200 g
cukor 250 g
tojás 3 db
finomliszt 125 g
mascarpone 400 g
vaníliaaroma 1 kávéskanál
cukor 125 g
tojás 2 db