Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtkrémes burgonyalepény

Sajtkrémes burgonyalepény
Sajtkrémes burgonyalepény
60 perc / előkészület: 45 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Alapvetően burgonyalepényként készült a tésztarecept, a töltött verzió egy saját ötlet mindössze. A töltelék alkalmas ún. dipping-nek is, ha nem akarunk túl sok időt fecsérelni a töltött tészta elkészítésére. Ez esetben mindössze a kivágott burgonyakorongokat kell megsütni az olajban.

hozzávalók / 4 adag

A burgonyalepényhez

A sajtkrémhez

ajánlat

Ajánlom sör-, és borkorcsolyának.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, majd megfőzzük. Amikor puhára főtt, leszűrjük, hagyjuk kihűlni, és összetörjük.
  2. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a liszt felét, és jól kidolgozzuk a tésztát. A kidolgozás közben folyamatosan szórjuk bele a maradék lisztet, ameddig a tésztánk összeáll. Nagyon fontos megjegyezni, hogy a tészta mindvégig lágy, ragadós, de nem kell túllisztezni, mert akkor kemény lesz.
  3. Lisztezett gyúródeszkára tesszük a tésztát, és kinyújtjuk, kb. 0,5 cm vastagságúra. Ezután nagyobb pogácsaszaggatóval, vagy egyszerűen lisztezett vizes pohárral kiszaggatjuk a formákat a tésztából.
  4. Nekiláthatunk a krém elkészítéséhez. A füstöltcombot (vagy sonkát) apró, kb. 0,5 cm-es kockákra vágjuk. A sajtot lereszeljük, és összekeverjük a tejföllel, majd hozzákeverjük a kockázott combot is. Ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal, és lehetőleg frissen őrölt szerecsendióval, ízlés szerint. A sózásnál vegyük figyelembe, hogy a füstölt hús meglehetősen sós. (Adhatunk még hozzá egy kevés dijoni mustárt, vagy zúzott fokhagymát is, attól még pikánsabb lesz a töltelékünk.) 
  5. A kiszaggatott korongok egyik felére kanalazzuk a tölteléket olyan módon, hogy a másik felét ráhajtva széleit le tudjuk nyomkodni, akár a töltött tésztáknál, megakadályozva a töltelék kifolyását a tésztából sütés közben. (Ha tésztánk esetleg több lett, mint amennyi töltelék készült az sem probléma, a kiszaggatott korongokból ragyogó burgonyalepényünk lesz, önállóan is kitűnő sörkorcsolya.)
  6. A betöltött tésztákat forró olajban pirosra sütjük.
  7. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 34 417
elküldve: 7
receptkönyvben: 912
elkészítve: 11/21
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: tapas
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sajtkrémmel töltött burgonyalepény

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

petronela
petronela Sun, 2016-01-03 11:41

Koszonom a receptet. Mi a tort burgonyat csak ossze torjuk es porkoltel esszuk.A maradek krumplit hasznaltam ehez a recepthez igy a tegnapi ebedbol egy ujjab ebed lett.Igy tudom hasznositani a meg maradt burgonyat

KisEdi
Edi / KisEdi Thu, 2015-06-25 14:58

Elmentettem a receptet, meg fogom csinálni, nagyon tetszik! Ez külön nekünk való, vegák vagyunk, hús nélkül készítve ez lesz a mi sajttal töltött medálunk :)

k.natalia
k.natalia Sun, 2012-06-03 16:38

Nagyon finom, igaz elég időigényes elkészíteni. Köszi azért a receptet!

ejiku
Maria. / ejiku Thu, 2010-09-09 22:30

Szia Kornél!
Ma elkészítettem ebédre,nagyon finom volt.Koszi Maria.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-03-16 15:56

Megpróbálkozom vele...

1299
burgonya 50 dkg
finomliszt 40 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint
tejföl 2.5 dl
sajt 12 dkg
kötözött sonka 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
dijoni mustár 1 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 3 dl