Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtkrémes-sonkás csiga

Sajtkrémes-sonkás csiga
Sajtkrémes-sonkás csiga
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedves Férjem vitte kollégáinak ünneplésre. Sima sajtos és sonkás is készült, olyan 50-60 db csiga összesen.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Sörkorcsolyának és desszertnek is kiváló, édes töltelékkel pl. kakaóval is tölthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és pár perc alatt felfuttatjuk.

  2. A lisztet egy nagy tálba, teknőbe vagy vájlingba tesszük.

  3. Hozzáadjuk az élesztős tejet, tejfölt, margarint, sót.

  4. Addig gyúrjuk, amíg egyenletes, szabályos kis cipót kapunk.

  5. Egy tiszta kendővel letakarva 1 órát pihentetjük, kelesztjük.

  6. A tésztából levágunk egy darabot, négyzet alakúra nyújtjuk (kb. 30x30 cm).

  7. Rányomjuk a sajtkrémet, elkenjük egy késsel. Megszórjuk a sonkával.

  8. Feltekerjük egy kb. 5-6 cm átmérőjű rúddá.

  9. Egy éles késsel 1,5-2 cm vastag szeleteket vágunk.

  10. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk a csigákat, majd megszórjuk reszelt sajttal.

  11. A többi tésztát is hasonló módon elkészítjük, közben az előmelegített sütőben aranybarnára sülnek a csigák.


 

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 171
elküldve: 7
receptkönyvben: 197
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

szacsiga

Mióta szakács: 2012.06.02.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós csiga, sonkás tekercs, krémsajtos csiga krémsajttal, sajtos-sonkás tekercs

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szacsiga
szacsiga / szacsiga Wed, 2012-10-10 11:52

Veszek jó ízletes füstölt sonkát. Az sem baj, ha picit sósabb. Pl. füstölt comb sonka. A vékonyra szeletelt sonkát nagyon apróra felkockázom és egyenletesen elosztva ráteszem a megkent, elnyújtott tésztára. Ezután tekerem fel és karikázom fel a tésztát.

okyna
okyna Tue, 2012-10-09 14:28

Például én vékony sonkalapokat szoktam a tésztára teríteni, feltekerni, majd felvágom.

mkata
M.Kata / mkata Mon, 2012-10-08 10:34

Nagyon finomnak tűnik. Mit jelent, hogy "megszórjuk a sonkával"? A sonkát kockázzuk fel? Köszönet a receptért és a válaszért!

832
finomliszt 150 dkg
margarin 250 g
1.5 ek
cukor 1 ek
élesztő 50 g
tej 5 dl
tejföl 4 ek
tömlős krémsajt 200 g
sonka 40 dkg
füstölt sajt 40 dkg