Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtkrémleves mokiviki konyhájából

Sajtkrémleves mokiviki konyhájából
Sajtkrémleves mokiviki konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megkívántam, és összeállítottam.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd beletesszük a lisztet, és aranybarnára pirítjuk.
  2. Beletesszük a leveskockát, és felöntjük a tejjel (de fokozatosan öntsük bele, folyamatos kavargatás mellett, hogy csomómentes legyen), majd a vizet is öntsük bele, és fűszerezzük meg ízlés szerint.
  3. Majd beletesszük a lereszelt sajtokat, és addig főzzük kavargatás mellett, amíg el nem olvad a sajt.
  4. Tálalásnál én kéksajtot tettem rá és levesgyöngyöt, de lehet pirított kenyeret vagy vágott, friss petrezselymet is.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 652
elküldve: 1
receptkönyvben: 43
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

mokiviki

Mióta szakács: 2014.09.07.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

füstölt sajtos krémleves, sajtkrémleves levesgyönggyel, sajtos krémleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

358
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 kis db
finomliszt 1.5 csapott ek
leveskocka 1 db
tej 1.5 dl
víz 4.5 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
trappista sajt 10 dkg
füstölt sajt 12 dkg