Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtkrémmel dúsított vargabéles

Sajtkrémmel dúsított vargabéles
Sajtkrémmel dúsított vargabéles
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti vargabéles mindenki számára ismert. Én megleptem a családom, natúr sajtkrémmel dúsítottam. Nem szóltam nekik, hogy mit tettem bele, megvártam, míg ők mit szólnak hozzá. Nagyon ízlett nekik, azt mondták, mama ez sokkal krémesebb így, mint az előzők. Azt kérdezték, tejszínhabot tetem bele, mondtam, nem, volt itthon sajtkrémem, azt használtam el. Majdnem odaértünk, hogy nekem egy szeletet sem hagynak, de ez számomra öröm, már tudom, érdemes nekik máskor sütni. Péter unokám szavát idézve, mama te nagyon sokáig éljél, és készíts nekünk sok finom sütit, és kaját is, tudod, most, amit megint ebédre főztél, sokkal jobban ízlik, mint a sima paradicsomos káposzta.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Ajánlani tudom egy hétköznapi főzelék vagy kiadós leves után második fogásként. De lehet hétvégére desszertnek, gyerekeknek túra utáni uzsonnára, de fogyasztható reggeliként is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy négyliteres fazékba 3 liter vizet öntünk, hozzáadjuk a 0.5 kk. sót, 2 ek. étolajat, majd feltesszük forrni. Ha már forr, beletesszük a cérnametéltet, és megszokott módon kifőzzük, majd hideg víz alatt leszűrjük, egy nagy tálba tesszük, langyosra hűtjük.
  2. Közben a mazsolát beáztatjuk a rumba 10-percre. Azután leszűrjük.
  3. Ha tésztánk langyosra hűlt, hozzáadjuk a finom szemcséjű kristálycukrot, túrót, sajtkémet, reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot, mazsolát. Fakanállal jól összekeverjük, majd félretesszük.
  4. Egy 36x40 cm tepsit kizsírozunk, réteslapokat kihajtjuk, és négy lapot tepsibe teszünk. Majd a tejföl felével jól megkenjük a felső lapot.
  5. Egyenletesen rásimítjuk a tölteléket, majd maradék réteslapokat rátesszük.
  6. Maradék tejföllel megkenjük, és a két evőkanál olvasztott zsírral meglocsoljuk.
  7. Előmelegített sütőben először 205 fokon sütjük, 20 percig, majd egyszeri tepsifordítással tovább sütjük 200 fokon, míg szép piros nem lesz a teteje.
  8. Ha megsült, kivesszük, tepsiben hagyjuk kihűlni, ha kihűlt, vaníliás porcukorral megszórjuk a tetejét. Kockára vágva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x40 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 553
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

krémsajtos vargabéles

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1043
cérnametélt 60 dkg
rum 0.5 dl
mazsola 15 dkg
sovány túró 1 kg
krémsajt 50 dkg
cukor 40 dkg
vaníliás cukor 3 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
réteslap 1 csomag
tejföl 3 dl
sertészsír 3 ek
sertészsír 2 ek