Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtkrémmel töltött francia kenyér

Sajtkrémmel töltött francia kenyér
Sajtkrémmel töltött francia kenyér
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A karácsony utáni nagy lakmározás után valami könnyűt szerettem volna a családnak tálalni. Fekete retket szeleteltem le mellé, jól megsóztam:) Volt olyan finom, mint bármilyen sült hús:)

hozzávalók / 4 adag

A besamelhez

A francia kenyérhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a besamelmártást: 2 dl tejet felforralunk és félretesszük. 5 dkg vajat felforrósítunk, belekeverünk 4 dkg lisztet, és lassan megpirítjuk. A forró tejet állandó keverés mellett apránként hozzáadjuk. Amikor elkészült, 1/2 mk sóval ízesítjük.
  2. A francia kenyereket félbevágjuk és a belsejét kivesszük.
  3. A sajtkrémet a besamelmártással és a margarinnal simára keverjük, sóval, borssal ízesítjük, és beletesszük a kisebb kockára vágott párizsit, uborkát és a hagymát.
  4. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a kenyereket, és a hűtőbe tesszük 2 óra hosszára, majd szeleteljük.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 376
elküldve: 6
receptkönyvben: 160
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

párizsis-krémsajtos krémmel töltött bagett, töltött szezámmagos bagett, sajtkrémmel töltött zsúrkenyér

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szaboadel
szaboadel Sun, 2013-01-06 12:51

Kedves Csilla!
Köszi a receptet, nagyon szeretjük a szendvicskrémeket, így még nem próbáltam,
(kenyérbe töltve),de elmentettem és rövid időn belül elkészítem.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

822
tej 2 dl
vaj 5 dkg
finomliszt 4 dkg
0.5 kávéskanál
bagett 50 dkg
margarin 10 dkg
krémsajt 10 dkg
párizsi 10 dkg
póréhagyma 1 db
csemegeuborka 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint