Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtkrémmel töltött roló

Sajtkrémmel töltött roló
Sajtkrémmel töltött roló
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon nagyon finom süti, lehet a sós krém helyett édessel is megtölteni. Mindkét változat garantáltan finom lesz! :)

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A sajtkrémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tésztához valókat jó alaposan gyúrjuk össze, majd nyújtsuk ki nagyon vékonyra.
  2. 2 cm vastag csíkokat vágjunk belőle. Ezeket tekerjük fel a rudakra (hagyjuk a végeit üresen, így könnyebben le lehet majd húzni róla a tésztát).
  3. Meleg sütőben készre sütjük.
  4. Közben elkészítjük a krémet: a hozzávalókat habosra keverjük és ezzel töltjük meg, a már elkészült és a rúdról lehúzott tésztát.
  5. Két végére reszelt sajtot szórunk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 48 688
elküldve: 7
receptkönyvben: 388
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 5 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos rúd, sajtkrémes rudak, sajtkrémmel töltött rudak

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

natasa1125
natasa1125 Mon, 2017-07-24 15:28

Szia köszi nagyon finom lett. Én az alufólia, illetve a frissentartó fólia gurigájára tekertem föl a tésztát. Elvágtam több darabra,és ami fontos, alufóliával betekertem őket. Mielőtt a tésztát rátekertem olajjal picit átkentem. Igy könnyebben lejön a tészta. Én sem kentem meg tojással, csak egy picit pirosabbra sütöttem. Mégegyszer köszi a receptet!

Lajlo
Lajlo Mon, 2013-04-01 15:36

Megcsináltam most Húsvétra, mit ne mondjak nagyon nagy sikert arattam vele. Azt mondták finomabb mint amit lehet kapni. Kicsit macerás volt mire megcsináltam (mivel nem volt semmim amire rátekerhettem volna alufóliából fabrikáltam "alapot").

Kyngu
Kynga / Kyngu Mon, 2013-04-01 15:45

Szia! Hűha, akkor úgy tényleg nem lehetett egyszerű dolgod, de a lényeg, hogy sikerült és finom is lett! :) Van ennek egy édes krémes formája is, megosztom ha legközelebb elkészítem! ;)

PJulcsi
PJulcsi Tue, 2013-03-26 18:53

Szia Kynga! A 15 dkg reszelt sajtot beleteszed a krémbe, vagy azzal szórod meg a két végét? Kb. hány darab lesz belőle? Köszönöm a választ!

Kyngu
Kynga / Kyngu Tue, 2013-03-26 21:19

Szia! Kicsit kell a krémbe, de a legtöbb a szélére csak úgy. Olyan - kicsit tekercs.. attól is függ milyen vékonyra nyújtod a tésztát!

Szilviaa
Szilviaa Tue, 2012-05-08 15:49

Szerintem ez roppant finom!:)) Rég keresem már ezt a receptet, nálunk a pékségben sajtos rolni néven árulják, csak sajnos mostmár kispórolják a töltelékből a reszelt sajtot. Szóval nem tudtam hogyan készül a tésztája. Úgyhogy én nagyon nagyon köszönöm a receptet, hétvégén elkészítem!:) Abban tudnál segíeni, hogy te mivel töltöd meg? Kiskanállal?

Kyngu
Kynga / Kyngu Tue, 2012-05-08 19:17

Szia! Bízom benne, hogy ízleni fog így is. Majd írd meg, hogy sikerült!! :) Amúgy én nyomózsákkal töltöttem bele a krémet, de ha az nincs itthon, akkor bár kicsit el kell vele pepecselni, de egy zacskó is megfelel (egyik csücskét ki kell kicsit vágni). :)) Így fér bele bőven krém...

Szilviaa
Szilviaa Wed, 2012-05-09 07:51

Köszi:))
Van nyomózsákom, csak nem voltam benne biztos, hogy nem akad el a krém a lyuknál a reszelt sajttól.:D Akkor azzal csinálom! Szép napot!:)

almamag
almamag Sun, 2012-01-29 21:15

Valóban szebb,jobb lenne egy tojással lekenni a tetejét. Ahogy olvasom a receptet, itt nem is írja.
Így egy kicsi fura....
Azért elmentettem, de szerintem mindenki úgy variálja a tetejét, ahogy neki jó. :-)

almamag
almamag Mon, 2012-01-30 13:53

Igazad van, azért is írtam,hogy mindenki tetszés szerint variálhatja. Ez egy alap recept.
Szép napot! Üdv. Ili

Kyngu
Kynga / Kyngu Mon, 2012-01-30 17:25

Persze, volt már pár alkalom, hogy alakítottam a receptet - nincs abban semmi baj! Köszönöm, szép napot kívánok én is!! :)

Kyngu
Kynga / Kyngu Mon, 2012-01-30 13:16

Látom most mindenki ezzel a lekenéssel foglalkozik... receptet lehet alakítani (valóban) de ne ez legyen már a legfontosabb, hogy most én lekentem -e vagy sem! :) Nyersen meg nem tettem volna fel a képet...

Kyngu
Kynga / Kyngu Mon, 2012-01-30 13:12

:D De biztosak lehetettek benne, hogy meg vannak sütve!! Máskülönben nem tudtam volna sem lehúzni a rúdról, sem megtölteni!! :)

Kovácsné S.Bea
CukiBea / Kovácsné S.Bea Sun, 2012-01-29 17:13

SZIA! NE HARAGUDJ NEM FELEJTETTED EZEKET A ROLÓKAT TOJÁSSAL LEKENNI.???????ANNYIRA FURA OLYAN MINTHA NYERS TÉSZTA LENNE.

Kyngu
Kynga / Kyngu Mon, 2012-01-30 13:14

Szia! Tényleg nem kentem le, de ettől még nem nyers - ezt 100%-ra tudom mondani! Nekem nem hiányzott róla semmi, kóstolás után nem ezt mondanátok...

1148
finomliszt 40 dkg
margarin 20 dkg
tejföl 2 dl
0 ízlés szerint
vaj 20 dkg
krémsajt 20 dkg
sajt 15 dkg
0 ízlés szerint