Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtkrémmel töltött tojás

Sajtkrémmel töltött tojás
Sajtkrémmel töltött tojás
50 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyan barátokat vártunk, akik nagyon szeretik a hidegkonyhai készítményeket. Így nem volt kérdés, hogy mivel várom őket. Nagyon kellemes hangulatú beszélgetés kerekedett, és közben jóízűen falatoztunk.

hozzávalók / 4 adag

A töltött tojáshoz

A franciasalátához

A majonézhez

ajánlat

Az anyagár csak a sajttal töltött tojások költségét tartalmazza!

Ha egy kis sonkatekercset is készítetek mellé, tökéletesen megfelel egy kis baráti beszélgetéshez.

Én tejszínes tormával töltött sonkatakekercset készítettem mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb méretű lapos tányért salátalevéllel kibélelünk.
  2. Fél kilónyi franciasalátát elígazítunk rajta. (A franciasaláta receptjét az oldalamon megtalálod.)
  3. A tojások sárgáját szitán áttörjük, elkészítjük a tojásos tölteléket. (A töltött tojás receptemnél megtalálod.)
  4. A vajból, lisztből, tejből elkészítjük a besamelt.
  5. Ha kihűlt, egy keverőtálba tesszük. Összekeverjük a sajtokkal, és ízlés szerint sóval, őrölt fehérborssal fűszerezzük.
  6. A fél tojásokat elrendezzük a franciasalátán. Nyolc felet hagyományosan, nyolc felet pedig a sajtkrémmel nyomózsákból csillagcsővel megtöltünk.
  7. Pritaminpaprika-, retek-, uborkacikkel és petrezselyemzölddel megdíszítjük.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 440
elküldve: 10
receptkönyvben: 299
elkészítve: 5/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sajtkrémes főtt tojás, tojás krémsajttal töltve, töltött tojás

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2012-12-08 20:01

Kedves Csilla !
Igazán kedves tőled, köszönök mindent.
Nagyon boldog ünnepeket és én is kellemes Adventi készülődést kívánok! Üdv: Anci

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2012-12-08 18:55

Ancikám , ezt még nem is láttam amikor a sonkatekercsedhez írtam, ha lehet ez még annál is szebb. Csak gratulálni tudok. Piroska

Salamon Csilla
Salamon Csilla / Salamon Csilla Sat, 2012-12-08 17:52

Kedves Ancika:)
Nagyon tetszik,igazán mutatós:))És nagyon finom is lehet:)
Kellemes sütés-főzést kívánok az ünnepekre:))
Csilla:)

1945
krémsajt 125 g
tömlős krémsajt 100 g
vaj 2 dkg
finomliszt 2 csapott ek
tej 2 dl
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
főtt tojás 8 db
zöldborsó 400 g
sárgarépa 2 db
burgonya 4 közepes db
alma 4 db
csemegeuborka 350 g
tojássárgája 3 db
mustár 2 ek
tejföl 2 dl
porcukor 1.5 ek
napraforgó olaj 6 dl
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 teáskanál