Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtleves croutonnal

Sajtleves croutonnal
Sajtleves croutonnal
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a leves gyorsan elkészíthető, nem utolsó sorban pedig maradék sajtokat is felhasználhatunk hozzá, melyek már egy ideje hűtőnkben pihentek. 

hozzávalók / 6 adag

Sajtleves

Crouton

ajánlat

A sajtleveshez (mind megannyi egyéb krémleveshez is) crouton helyett kínálhatunk burgonyafánkot, vagy kis méretben készített lángost is, amellyel tartalmasabbá tehetjük az ételt. Megrögzött húsevők tehetnek a levesükbe baconszalonnából készített chipset is, amely még egy csavart fog eredményezni az ízvilágában.

Ez a leves ugyan kifejezetten nem igényli, de tartalmasabbá tehetjük montírozással és legírozással. Ez annyit tesz, hogy a forralás után, amikor a tűzhelyet már kikapcsoltuk, tejszínnel összekevert tojássárgáját adunk a leveshez, majd vajdarabkákat keverünk bele, így bársonyosabb, fényesebb lesz az étel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Forraljuk fel az alaplét, majd adjuk hozzá az előzőleg lereszelt, valamint a krémsajtokat. Ízesítsük szerecsendióval, fehér borssal, ellenőrizzük mennyire sós. Ha szükséges, sózzuk.
  2. Amikor kialakult a megfelelő, sajtos íz, egy kisebb keverőtálba tegyünk keményítőt, keverjük el kevés vízzel, majd adjuk a levesünkhöz. Lassan forraljuk, ameddig a kívánt sűrűséget elérjük.
  3. Tálaljuk a levest forrón a croutonnal. Díszíthetjük aprított petrezselyemmel, snidlinggel.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 532
elküldve: 0
receptkönyvben: 78
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
maradék ételből: maradék tejtermékből
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtkrémleves, sajtos krémleves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gyula390
gyula390 Mon, 2017-01-30 06:33

Étkezési keményítő helyett inkább egy kanálnyi világos rántást !

445
alaplé 2 l
tömlős krémsajt 150 g
edami sajt 200 g
parmezán sajt 100 g
szerecsendió 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
étkezési keményítő 4 evőkanál
kenyér 200 g
kakukkfű 1 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 0.5 csokor
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 0.5 dl